söndag, september 03, 2006

Virkat en dockklänning

Jag kan inte hålla mig från att visa mitt första riktiga virkprojekt. Jag gjorde den igår. Nu saknas bara ett sidenband runt magen. Jag skulle gjort ett par byxor också, men garnet tog slut. Klänningen ska jag skicka till Helga. Helga är min brorsdotters favoritdocka. Dockan på bilden är min gamla från när jag var liten (se så fint med ögonskugga!!).

Hur jag gjorde? Jag hade en gammal dockklänning som jag kollade på och så bara virkade jag. Jag började med en lätt vågig kant som jag gjorde med ömsom smygmaskor och stolpar. Sedan fortsatte jag. Jag ville få en vågform på själva stycket så ibland fick jag ta in någon maska så det skulle gå ihop sig. Det trickiga var när jag kom upp till ärmarna. Det är omöjligt att förklara hur jag gjorde, men jag virkade liksom ihop framsidan med baksidan. Sen virkade jag ryggen och när jag kom till nästa ärm så blev den mycket större än den första. Till sist virkade jag en blomma att sätta på magen. Och som sagt ett sidenband skulle sitta perfekt!

8 kommentarer:

Julie sa...

....men så duktig du er, den blr jo jættefin. Så glad din brorsdotter skal bli nu : )

Moni sa...

Men gud va imponerande!!!
Du har virkat en KLÄNNING! Och på fri hand verkar det som!
Det var häftigt tycker jag!

Anonym sa...

Oh, vad duktigt! Vad fin klänningen blev. Jag blev riktigt rörd, med egen desing också. Jag får väl säga som nån vise sa:"ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid att genomföra". Fortsätt så så har du julklappar till dina syskonbarn.:-)mlj

Anneli sa...

Men Guud!! -Vaddå jag bara virkade??!!
Helt otroligt!! Jag kanske ska ta och damma av farmors gamla syskrin, där ligger en massa virknålar och garn kan man ju lätt fixa.
Det kanske kommer till mig också?? Gåvan, alltså!!
Jag är djupt imponerad Linda:)

Linda sa...

julie: Tack! Jag hoppas hon uppskattar hemvirkat lika mycket som hon borde ;-) (hon är fyra år)

moni: Jag är faktiskt lite imponerad själv! Fast det ser ut lite som en disktrasa på bilderna, men ändock!

mlj: Det trodde du inte om mig :-D

anneli: Jo men det var så. Den växte fram. Och jag lovar, om jag lyckas få ihop en sån här bit kan VEM SOM HELST VIRKA! Om man har fungerande händer eller fötter vill säga. Det är bara att gräva fram garn och virknålar! Lycka till!

lilla a sa...

lessen å säga det, men den var rätt anskrämlig.... har lite svårt att haja den här virk-hajpen som råder. Men det är väl bara jag.

Linda sa...

lilla a: *gapskrattar* Underbart med ärliga människor! Trist bara att du var anonym, du var lite rolig. Jag kunde nog inte heller förstå det här med virkning förut, men nu är jag jättesugen att göra en massa olika grejer. Skitskumt. Men jag misstänker att det här är nåt som kan blossa upp och inget jag kommer att hålla på med jämt.

:sericea: sa...

jag virkar smycken med silvertråd och trär sen in pärlor. roligt och snyggt!