torsdag, november 09, 2006

Årets perenn 2007 - Jättetåtel

Årets perenn blir ett gräs som heter Jättetåtel. Det är första gången ett gräs blir årets perenn. Jag gillar gräs i planteringar, det är väldigt användbart och ger vackra kompositioner. Själv så kommer jag inte på att skaffa gräs. Jag har bara två olika på tre ställen. Nästa år kanske jag utökar med denna? Vad har ni för gräs i era trädgårdar (förutom gräsmattan)?

Läs mer ->

6 kommentarer:

Maria sa...

Jag har inte hakat på grästrenden -än iallafall. Men kanske det blir en Jättetåtel till sommaren?!

Trevllig helg!

Ann-Christin sa...

Jag har inte heller hakat på grästrenden, i min naturträdgård, där det vilda ska synkas med det mer "ordnade" och där har gräs ännu inte tagit plats. Men jag föredrar nog gräs som avviker dvs blir väldigt stort/högt eller har en anna färg. Annars blir det liksom bara gräs...!
/Ann-Christin

Hannele sa...

Gräs är vackert, men man får ju inte plats för allt. Klart en liten tuva elefanträs har vi på berget och röd japansk blodgräs (heter det så?), fint mot det gråa berget. Gräs kan vara svårt att få övervintra.

lisa sa...

Det finns väldigt många fina grässorter, men känns det ändå inte lite sent att utnämna ett gräs till årets perenn? Om de nu har ambition att vara lite trendsättande?

Linda sa...

maria: Trevlig helg på dig med!

ann-christin: Ja du min slänt är just bara "gräs" så jag förstår vad du menar!

hannele: Jag fick googla på namnet och det finns i alla fall nåt som heter så! Läcker!

lisa: Du menar att gräs var trendigt för flera år sedan? Jag tror det handlar om att lyfta fram bra och användbara växter som folk inte tänker på.

Helena sa...

Jag tycker nog att det kan vara gaska fint med gräs. Jag hade köpt en tuvtåtel för två år sedan och ifjol sådde jag blåsvingel som blir jättefint och inte så högt!