söndag, november 12, 2006

Helgens trädgårdsarbete

Jag har knappt varit i trädgården de senaste veckorna. Det är bara regn, regn, regn. Uppblandat med snö och frost. Idag blev det uppehåll och jag var ute ett par timmar.

Pelargonerna hann dö. Jag tog aldrig in dem innan frosten och nu är de bruna och geleiga och åkte på komposten. Suck. Men jag får så nya i vinter och då väljer jag någon annan skojig sort (tänk positivt). Jag tömde alla hinkar och krukor och balkonglådor. Den som menar att det är lättskött att odla trädgård i krukor vet inte vad den pratar om (men det kanske det inte är någon som hävdar?). Det är ett väldans kånkande så här på hösten och inte har jag hunnit diska. Vi har slagit av vattnet utanpå huset så jag får ta in och diska i badkaret. På våren är det också en massa jobb och på sommaren måste man vattna regelbundet. Himla mycket smidigare med rabatter i marken! Fast det är fint så jag fortsätter nog :-)

Jag plockade ihop lite barrkvistar och gjorde en vinterkruka och så tog jag min andra pilkorg och planterade de två buxbomarna jag köpte på rea förut och planterade tillsammans med vintergröna och ljung. Jag klippte kvistar från berberisbuskarna, för de har så fina knallröda bär och stack ned i arrangemangen. Oj vad pyssligt. Och nu är det bara två veckor tills julen börjar. Jag hade bara mobilen att fota med och hade glömt ändra storleken så bilderna blev så små och otydliga, så det finns inget att visa. Uppdaterat: Jag ändrar mig. Här är de mikroskopiska bilderna!Nu håller jag på och laddar för att börja arbetet med det blå rummet. Jag har tömt rummet på grejer och rivit tapet där det satt löst. (Jag ska inte riva mer!!) Känns som att det här borde man ju fixa på en vecka ;-)

4 kommentarer:

Anette sa...

Hej Linda
Jag håller med dig om krukorna. Det är ett himla arbete att få in dom för vintern. Dina arrangemang låter fina. Hoppas du kan ta nya bilder och lägga ut så man kan få se skapelsen.
Lycka till med det blå rummet. Här hos mig är det fortfarande hallen som ska bli klar.
Ha en fortsatt trevlig söndagskväll

annelie sa...

Jag gjorde också i ordning höst-vinter-krukor, men det är länge sedan nu. Ändå har prydnadskålen klarat sig ända tills nu. Ljungen är också fin i krukorna på väggen. MEN... I helgen har det kommit ofantligt med snö - typ 50 cm till för utom de 30 vi hade sedan tidigare. Så planteringarna har bara försvunnit. För övrigt har de också frusit fast i krukorna. Men jag skulle bra gärna vilja byta ut kålen och silvereken med enris. Men då får jag väl ta in krukorna och tina upp dem så att det gamla plantorna släpper...

Linda sa...

anette: Men hej!! Kul att höra från dig! Jag måste erkänna att jag inte kkikat in hos dig på länge, ska göra en kommentar där sen :-) Jag tog och la in några bilder. Skitbra blev dom ;-) Tack för alla lycka till med blå rummet. Man behöver lite push. Hoppas det går bra för er med!

annelie: Herrejisses, 80 cm?! Det är en utmaning att pynta trädgården när det kommer så mycket snö :-) Hoppas allt är bra med er!

Nettan sa...

Hej igen Linda!
Tack för kommentaren! Ja, ni har rätt man ska ta hand om sig.
Jag tror att jag vet var ni bor men är inte helt hundra. Det har blivit en hel del promenader här med. Har hittat ett hus som jag tycker matchar med bilderna men jag kan ju ha fel. Om det är det huset så ser det så hemtrevligt ut så.
Tänker inte avslöja adressen hem till oss här men här kommer min mailadress om du är nyfiken. netto_pletto(snabel-a)hotmail.com
(min sambo säger att man inte ska skriva ut @ för då får man en massa spam...så jag lyder honom :-))