tisdag, november 21, 2006

Julen

Visst kan vi komma överens om att adventspyntet och ljusslingorna kommer fram nu till helgen och inte helgen efter som är första advent. Jag känner mig snuvad på advent. Det är för få dagar! Så. Vi börjar julen nu till helgen?

17 kommentarer:

maloppa sa...

En bra ide, tyvärr fungerar den inte för mig. Åker till Sthlm fredag till söndag, jobbar dag + natt på måndag, sover tisdag, åker till Sthlm med jobbet ons + torsdag. Kanske nästa fredag efter jobbet....
Hoppas jag hittar en liten ängel i helgen som jag kan smyga fram...

Helena sa...

Jag vet att min sambo håller med dig i alla fall. Här är det ju skyltsöndag nu på söndag och då borde det ju egentligen vara tillåtet tycker jag nog när jag tänker efter...Jag får se vad jag hinner ta fram :-)Kul att du gillade Vilmas burk. Det är kul med lite släktklenoder! Jag var och tände på hennes grav på Allhelgona samt på mormor och morfars som inte ligger långt ifrån...det kändes bra.

petra sa...

Ja! Jag tänker ta fram adventsprylarna nästa helg!

Ann-Christin sa...

Håller helt med dig! Jag trodde faktiskt fram tills bara för någon dag sedan att första advent är nu till helgen, så jag känner mig lite lurad!
/Ann-Christin

Ewa sa...

Jag tänkte ta fram min plåtängel nu i helgen, och tända lampan i den. Sen får den vara tänd tills nå'n gång i slutet av januari... Och så tänkte jag nog ta fram min stora fina lucia och ställa henne i sovrumsfönstret.

Och eftersom jag ska fira 1:a advent hos mor o far (med pepparkaksbak) så MÅSTE jag ju innan den helgen sätta upp alla adventsljusstakar.

Ljusslingan sitter sedan flera veckor på balkongen. Men, jag har inte tänt den än.

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker det är tråkigt när man börjar med allt tidigare och tidigare??

Julpynt i september(på IKEA i varje fall), semlor i oktober, tulpaner i november. Och adventspyntet veckan FÖRE det är advent. Och så granen in och julpyntat och klart före lucia.

Nä, jag vill ha det som det brukar vara enligt tradition. Det är ju just det att det inte finns jämt som gör det speciellt! Är jag bara gammaldax?

Funderar L8

annelie sa...

Jag ligger lågt till efter nästa helg, men innan 1:a december i alla fall som är på en fredag. Jag ligger liksom lite efter i alla bestyr just nu, så julpyntet får vänta. Men lussekatter ska vi baka på lördag så att vi har något att mumsa på till helgen därpå...

Anonym sa...

Jag håller med, jag tänker åtminstone börja tänka på jul nu på fredag, 24/11 känns som ett lagom datum :)

Lotta sa...

Nja, både och... tar nog fram grejorna till helgen och tänder några, får se, kan inte bestämma mig, åh vad jobbigt det blev, tror jag väntar och ser hur grannarna gör, måste ju smälta in på gatan ;)

Linda sa...

maloppa: Asch, du är ju knappt hemma så du kan ändå inte njuta av det... Hoppas du får en underbar helg i Stockholm!

helena: Alltså, man behöver ju inte vräka på, men en julstjärna i fönstret kan man väl smyga fram! :-) Visst är det kul med släktklenoder. Jag äger en sak från farnor och det är en tavla som hon målat. Den är helt underbar. Hon var jätteduktig på att måla, höll sig inte inom ramarna precis. Dvs, det är lite abstrakt! Var din mormor konstnärlig?

petra: Heja heja!!

Ann-Christin: Första advent är ju tredje december. Så slösigt!

L8: Vad ska man ha november till? Det är bara mörkt och hemskt. Jag tycker gott man kan ha fram lite ljus. Men tomtarna kan man ta lite senare. Men alla får ju göra precis som dom vill!

annelie: Ärligt så ska jag vara glad om jag hinner julstäda i helgen!

Linnea: Ja men precis, då är det en månad kvar!

Lotta: Haha! Jag tycker att du ska visa grannarna hur det ska gå till! :-D

cia sa...

OK
då gör vi det men det blir svårt med julkänslorna - all snö har regnat bort och stämningen försvann med den.men vi får inte ge upp- själv har jag ett gäng småtomtar att ta hand om

Hannele sa...

Vi byter köksgardiner till helgen, november är mörkt.

Anneli sa...

Jag är lite tråkig och principfast, tar inte fram en julpryl före 1:a advent. På kvällen innan sätter jag upp julstjärnorna och dammar av adventsljusstakarna. Sedan fyller jag på med julpynt fram till den 23 december då vi på kvällenklär granen och dricker glögg. Sedan åker ALLT ut den 20:a Knut! Jag tycker att julen förlorar sin tjusning om man drar ut på den för länge. (Fast i år har jag tjuvstartat på sätt och vis, jag har redan gjort glögg (fast inte druckit) ; )

Anonym sa...

Jag är också sugen på att julpynta redan i helgen, men jag tror att det blir så att jag väntar till mitten på nästa vecka :) I morrn ska jag i alla fall baka lussebullar! Mums!

Camilla sa...

Jag är också sugen på att plocka fram adventljusstakarna till helgen. Men jag får se. Kanske blir det i kommande veckan istället.. Jag gör som ngn ovan, tjuvkikar på grannarna.. haha.. Men jul har det blivit på hemsidna nu iaf ;) Där kunde jag inte hålla mej ;)

Linda sa...

cia: Ja det är riktigt pissväder. Men man får hålla sig inne! Grattis till hundvalparna! Det var roligt att spåna namn!

hannele: Det vill jag också göra.

anneli: Adventspyntet är mest adventsljustakar, julstjärnor, röda dukar och gardiner. Tomtpyntet kommer senare!

ljuvligt hemma: Det är en massa jag ska göra i helgen så vi får se hur mycket det blir att jag gör till slut!

camilla: Äsch, det är väl bara att köra på om du vill! Jättefint du har på hemsidan!

Anonym sa...

Hej! Visst är det kul med alla ljusen som hör till advent. För mig blir det lite pö om pö med pynt. En liten ängel här och en annan där fram till lucia. Sedan börjar tomtarna kika fram, lite då och då. Men under många år var det riktiga pyntardagen efter den 21/12. Numer tycker jag att tomtarna känns fel redan till nyår, så till trettondagsheljen får dom vara, men sedan ska de ut. Ha en så lugn advent som det bara går mlj