lördag, november 18, 2006

Julklappstips till en trädgårdstok 2006

Jag har letat upp lite sköna prylar till alla som har en trädgårdstok att ge julklappar till! Du kan även kolla förra årets lista.

1. En trädgårdsradio att ha vid planteringsbordet eller i växthuset. Jag har letat efter någon svensk återförsäljare av denna underbara radio utan resultat. Denna bild kommer från Dig it, UK. Den finns även hos Strawberry Fool, The Gardeners shop och några fler ställen, men det verkar vara knepigt att köpa från Sverige?

2. En söt liten groda som hindrar trädgårdsslangen att meja ner rabatten!Grodan och bilden kommer från Trädgårdliv och går att beställa på nätet.

3. En liten ängel som vaktar i trädgården.Även denna kommer från Trädgårdsliv. Det finns även en liten ängel.

4. Gardners Hand Therapy Cream från Crabtree & Evelyn, finns att köpa hos Trädgårdsliv. Alla vet hur hemska händerna blir efter en dag i trädgården. När man kommer in får man skrubba noga med Biltema handrengöring och sedan smörja in händerna i en bra handkräm.
5. Hos Trädgårdliv hittar du även detta trädgårdskit.
6. En ståtlig krona som man kan pryda rabatter eller blomsterarrangemang hittar du hos Trädgårdsrum.
7. Zinkskål till blomarrangemang och annat. Från Cosas.8. Buxbomsax i presentförpackning från Buxus.9. pH-, ljus- och fuktighetsmätare från Buxus. Speciellt kul om man ska anlägga ny trädgård och vill veta förutsättningarna på olika platser i trädgården. 10. Secret Gardens And More Secret Gardens, en DVD med Alan Titchmarsh, finns att beställa på Megastore.
Det sista tipset saknar bild och det är en Trädgårdskalender 2007 från Drömhem & trädgård. Man kunde beställa den i senaste numret av tidningen. Sedan har vi böcker också... men det får nog bli ett eget inlägg!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tips! Tänk att man alltid hittar något nytt när man läser din blogg! Det här med julklappar är verkligen inte lätt, så alla idéer är välkomna.

kirsti sa...

Fina tips!! Tackar!
Tror jag ska smyga in en länk till din blogg i min sambos ”favoriter”.. Kan ju hända att han råkar tänka på mig när han ser rubriken "trädgårdstok" och alla trevliga trädgårdssaker.. :-)

Hannele sa...

Verkligen fina tips, fårsaxen (buxbomsax ) hämtade jag i England i sommar, nödvändigt för oss formklippare.

AnnicaB sa...

Oh - DVD:n skulle jag vilja ha :)

karin sa...

Radion får mig att spontant börja fnittra av förtjusning ;-)
Det var många av de grejorna som hamnar på min önskelista också. (Fast jag inte visste om det innan jag läste din blogg.)

maloppa sa...

Precis som Kirsti får jag nog ge min make en hint om din önskelista, det finns ju en hel del grejor som även jag skulle bli glad av. Kul ide med önskelista i bloggen, ska fundera på det....

Helena sa...

Jag tror jag ska ge mig själv en almenacka i julklapp. Tack för tipset. Jag hade inte hunnit läsa tidningen så ordenligt så jag hade ite sett den. Av svärföräldrarna tänkte jag önska mig ett medlemskap i den ena trädgårdsföreningen i staan.