söndag, november 26, 2006

Mina första kransar

Igår var vi på julpyssel hos grannarna, jag vet inte riktigt hur många vi var, massor. Det var i första hand kranstillverkning i garaget som stod på programmet. Jag har aldrig gjort kransar, men man blev riktigt inspirerad av de andra. Så här blev mina! Kransen på dörren hänger för långt ner, måste spika fast en ny spik så kransen kommer högre upp. Jag gjorde ett hjärta i mitten av kransen (det syns om du klickar på bilden) och det blir lite krock med dörrknackaren! Eller så har jag den på befintlig spik och tar bort hjärtat i mitten.

Den nedre kransen blev jag störtnöjd med! Har dock inte bestämt vart jag ska ha den än. Till båda kransarna har jag använt kornell som stomme.

Efter julmaten så fortsatte vi pyssla inne. Jag sydde ett filthjärta och virkade några snöflingor. Sen hjälpte jag ungarna att också sy och virka, haha!

I eftermiddag ska vi gå långpromenad med grannarna, det är riktigt fint väder idag. Jag ska försöka hinna måla ett varv på rummet först. Äntligen är väggen färdigslipad.

15 kommentarer:

annelie sa...

Kransar har jag aldrig vågat mig på. Jag brukar passa på att köpa en på någon julmarknad...
Men ditt hjärta blev jättefint!

karin sa...

Jag tycker som Annelie, bäst om hjärtat! Men de blev jättefina båda två! All snö börjar ha regnat bort här så det känns inte alls så julstämningsaktigt längre...

Anonym sa...

Hej Linda! Det var fina gransar du gjorde, var det bara damer som pysslade? Vad det måste vara kul att ha själv åstadkommit sådant, som så lätt går att köpa på julmarknader. Ha en bra vecka, mlj.

Lotta sa...

Jättefina kransar! Olika utseende, olika charm, jag är ju väldigt svag för hjärtan så din hjärtekrans går rätt in i hjärtat ;) Jag hoppas det är tillåtet att härmas.. Hur ser dina filthjärtan ut?

Linda sa...

annelie: Stommen var lite trixig, grenarna ville gärna gå av. Men köper man en färdig stomme måste det vara piece of cake!

karin: Jag håller också med. Kransen blev lite plottrig! Här får man inte bry sig om snö och minusgrader för att få julstämning :-)

mlj: Grabbarna byggde en bar! Det var visst inte alla som pysslade av damerna heller. Det var valfritt!

lotta: Det var jag som härmades på de andra! Och jag tror inte det finns copyright på kransar :-) Du Lotta, jag fattar inte att du lyckades göra en så fin krans av kornellkvistar. Jag kunde inte se på din bild att du använt ståltråd?! Mina kvistar gick av hela tiden. Jag kom iofs på att man fick preparera kvistarna en stund, liksom värma upp dem. Då gick det bättre! Men utan ståltråd hade det aldrig gått!

Nettan sa...

Fina kransar! Jag tycket också bäst om hjärtat men det är nog för att jag är barnsligt förtjust i hjärtan.
Kul med grannar som man kan umgås med.

Nettan sa...

Jo du...fönstret sprack...
Murphy var nog smart han men sambon säger att han var en j-vla optimist :-).

Hannele sa...

Roligt att ha en egen fin krans på dörren, jag fuskar och köper.

emma sa...

jättefina kransar, särskilt hjärtat! Kan man få se bild på de virkade snöflingorna också? Eller kanske en beskrivning? Det låter väldigt fint!

Camilla sa...

Vilka fina kransar!! :D Jag äör inte så mycket för hjärtan.. Men ditt hjärta blev jättefint :D Fint med kornell som stomme också.

Lotta sa...

Visst hade jag ståltråd i början till stommen när jag gjorde kransen av kornell men sedan "lindade" jag grenarna runt. Knepet är att böja grenarna försiktigt först i en ovalform och sedan började jag med att linda med den tjockaste delen av grenen först, man sticker in grenen i stommen och matar grenen bakåt, upp och ner, tills grenen tar slut, då slipper man böja den långa och smala änden. Man lindar liksom åt fel håll. Man gör så när man flätar pil. Det blir en spänst i grenen så den låser sig själv. Sticker det ut en ände här och där så klipper man av dem när man är klar. Gud var rörigt det låter..... tror inte du fattar vad jag skriver. Än en gång - dina kransar är superfina!!

Anonym sa...

Jättefina kransar. Jag tycker hjärtat var jättegulligt.
Jag ska gå på kransbindning om en vecka, det ska bli kul..

Anonym sa...

Så flotte kranser og det hjertet var bare nydelig. Så fint med kornell som stomme, vackert med den røde grunn fargen : )

Maria sa...

Jättefina kransar. jag önskar jag kunde göra såna... kan du komma hit och pyssla åt mig? ;-)

Linda sa...

Tack för alla snälla kommentarer! Vi får se om jag lägger upp nåt foto på filthjärtat och snöstjärnorna... Lotta, tack för beskrivningen. Jag tror jag fattar, ska testa någon gång, men jag tror inte jag får till det lika jämnt och fint som du lyckats med!