måndag, september 11, 2006

Hämtat lökarna

Jag har varit och hämtat lökarna hos en trädgårdsvän. Hon höll på att rensa i sina rabatter så jag fick också med mig stäppsalvia, en näva och en viol.

Jag tyckte nog lökarna var overkligt billiga. Jag trodde jag hade köpt 24 allium, men det visade sig bara var två. Jag hade missförstått vad bulb betyder och vad bulb size var. Duktigt. Men jag fick i alla fall ett gäng snödroppar, scilla och narcisser som jag har satt. Alliumen väntar jag med, ska komplettera med fler innan jag sätter dem.

Jag har också rensat i mina rabatter. Bland annat astilbe som drunknade i rabatten vid uteplatsen. Den kanske är okej i juni, men i juli när den blommar så var det annat som vällde över. Dock har jag inte hunnit gräva nya rabatter så jag adopterade potatislandet till lager för perenner som väntar på utplacering. Där kan de ju stanna över vintern också. Till våren är det bara att gå och hämta. Smart va?

4 kommentarer:

karin sa...

Jättesmart att sätta ut perenner i potatislandet. Jag har problem med var jag ska så perenner och sätta ut sånt som inte får plats i rabatten men som ska bilda nya rabatter på framsidan nästa sommar. Tror jag bara ska fylla en pallkrage med jord och sätta nånstans över vintern.

Moni sa...

Vilka härliga bilder! Det sjuder av liv i din trädgård fortfarande! Härligt! :)

Linda sa...

karin: En pallkrage går också bra!

moni: Jadå, än har den inte vissnat ner! Jo, enskilda perenner.

Hannele sa...

Tänk, om man hade potatisland...