onsdag, september 06, 2006

Inget gräs blir klippt

Igår var en sån härlig kväll, men då hann jag inte vara ute och ikväll kommer jag hem lite tidigare men då är det sånt pissväder att jag inte har lust att klippa. Så gräset får växa en dag till så får vi se hur det är i morgon. Det är elva dagar sedan jag klippte gräset...

Och det här skriver jag bara för att uppdatera. Har inte tagit några bilder, inget särskilt händer förutom att kornellen börjar anta en röd ton.

8 kommentarer:

Julie sa...

Går også å venter på at gresset skal bli tørt slik at jag får klippa. Måste gjøre det en gang til føre vinteren.

lotta sa...

Jag hann inte heller klippa igår....och nu regnar det, det blir så himla tungt att klippa när det är långt, speciellt i min skogsbacke.... bort med gräset där! Har kollat på sidan du tipsade om - Tack - har bara kastat ett öga på bilderna och får läsa lite mer senare men det fina bilder och vackra kombinationer - det fanns en bok såg jag, undra om det är något att ha.. =)

Linda sa...

julie: Jag tror det blir fler klippningar innan vintern, klippte jag inte gräset i oktober förra året... om jag inte minns galet.

lotta: Det är ett reportage från Beth Chattos grusträdgård i Kerstin Engstrands bok Trädgårdsdesign för alla. Dröjer det fler dagar för mig innan jag klipper får jag vässa lien! :-)

AnnicaB sa...

Hade vi väntat tills gräset var torrt - ja, då hade vi haft gräs till midjehöjd nu!
Tyngre blir det - jag ser det som träning :)

Ewa sa...

Jag har inte klippt gräset alls efter semestern. På alltså en hel månad! Men så torrt som det är så växer det knappt alls....

Ewa sa...

En länk från Banverket ang det här med järnvägen och var den ska gå:
http://www.banverket.se/templates/Pressmeddelande____13655.asp

Helena sa...

Inte klippt på elva dagar..det är ju inget att komma med. Vi har inte klippt hela gräsmattan sedan midsommarafton! Det är bara det nyanlagda gräsmattan som såddes ifjol som vi klippt två gånger sedan dess. Där är det ny lerjord samt att den ligger i skugga till skillnad från resten av tomten med sandjord och sol. Nu sedan det har börjat regna har gräsmattan börjat grönska på igen och även växa så det blir nog en klippning innan vintern i alla fall. Helt otroligt.

AnnicaB sa...

Ewa: torrt? Inte på västkusten kan jag meddela. Vi har utvecklat gälar och simhud mellan tårna. Gräset växer så man faktiskt SER det om man står still och glor i 5 minuter :)