lördag, mars 11, 2006

Marsgöra

Jag borde plantera om mina krukväxter, de ser för risiga ut. Jag tycker det är lite småjobbigt för det är alltid nån växt som växt ur sin kruka och så har man inget större att plantera om den i. Eller jag vet inte. Jag får mig inte för bara. Har ni sett att Expressen skriver en del om trädgård? Bosse Rappne berättar hur man kan passa på att ta sticklingar. Jag brukar ta sticklingar på mitt penningträd när jag planterar om. Ingen bild på det, men väl på min Hemtrevnad som jag lyckats hålla i liv jättemånga veckor nu!


När jag nyss flyttat hemifrån var det Hemtrevnad som jag ville ha, men jag lärde mig snabbt att det inte var en växt för mig. Den torkar bort så lätt! Det är väl minst 15 år sedan jag försökte senast. Har köpt en i vinter och nu har jag den vid vattenkranen i köket så det har hittills funkat. Peppar peppar!

6 kommentarer:

Linda K sa...

Har två hemtrevnader hemma, får verkligen kämpa för att hålla dom glada. Ibland blir det för lite vatten ibland för mycket. Dom tycks inte kunna bestämma sig!

Minna sa...

Kikade in i växyhuset i helgen och till min glädje (det var nästan så att jag hoppade upp och ner av lycka) så har mina tulpaner börjat titta upp. jag planetrade dem i växthuset iom att jag VÄGRAR ge dem till rådjuren. Våren är på väg!

hanna sa...

Kanske är det här old news, men jag tänkte på dig när jag läste det :)

http://www.sr.se/cgi-bin/mall/artikel.asp?ProgramID=2350&Artikel=809650

Linda sa...

Linda K: Dom är lite kinkiga! Vad duktiga vi är som lyckas hålla dem vid liv :-D

Minna: JAA! Och på onsdag kommer värmen!

Hanna: Snart sätter säsongen igång med Odla med P1 och jag har bett dem börja podcasta! ...jag har inte lyssnat på programmet tidigare, men lyssnat lite på gamla avsnitt i datorn.

annelie sa...

Jag äger inte så många krukväxter, 7 stycken tror jag. Jag har i alla fall planterat om fyra stycken och en blomma (Jesu törnekrona) verkar ha tagit stor skada. Förra året blev den jättefin efter omplantering, men nu gulnar blad efter blad och faller av - jättetråkigt.

Cecilia sa...

Jag gillar verkligen detta med krukväxter. Jag hae en växt vet ej vad den heter, liknande pengaträd, som jag började att ha som en miniväxt men den har växt och jag har tagit sticklingar. Så nu har jag 10 stora krukväxter av den. Nästan lite för många...