söndag, mars 05, 2006

Garden podcasts del 1

Jag har sonderat lite bland "trädgårdspodcastarna" som man hittar via iTunes Music Store. iTunes är gratis och man behöver ingen mp3-spelare för att lyssna på radioprogrammen. Programmen hittar du om du klickar på Music Store -> Podcasts -> Sök på "gardening"

Jag sökte först på Garden och då får man väldigt många suspekta träffar, t ex många kyrkopredikningar och märkliga undergroundmusikgrupper. Jag har kollat upp några trädgårdsprogram:

VIVA! Garden
En amerikansk gubbe som läser upp ett nyhetsbrev. VIVA Garden säljer plantor så det är säkert en hel del reklam (har inte orkat lyssna så noga).

A gardeners notebook with Douglas E. Welch
Det här är ett kul initiativ! Det är en privatperson i södra Californien som både bloggar, sänder radio och lägger upp videofilmer. Fast så vidare värst intressant för en svensk är det väl inte :-o

A garden party
En amerikansk kvinna som pratar om olika saker, t ex hur man som rullstolsbunden kan jobba med trädgård. I ett annat program intervjuar hon en kvinna på en fågelfarm. Väldigt dåligt ljud! Få program, kommer inte att subscriba.

Gardener Tips
Norma är en gammal (?) tant som ger nybörjartips. Hon pratar tydligt men det är konstigt ljud. Nja.

Acorn You and the world of plants
Marion Owen är från Alaska och har lagt upp en massa program och de handlar om både trädgård och sånt som gränsar till det (t ex årstidsrelaterade depressioner). Jag är lite nyfiken och kommer nog att lyssna på fler program.

WBT Carolina Gardener
I beskrivningen låter som att det ska handla om gardening, men man måste i så fall först lyssna på en massa lokala nyheter. Skippa.

Gardening with Jerry and Jeriann
TV-program med en tant och en farbror som svarar på läsarmail. Kul (?) för den som har mediaspelare med video, själv orkar jag inte kolla på det i datorn!

Better lawns and gardens
En klämkäck amerikan som "radiopratar". Innehåller reklam. Orkar inte lyssna på!

Gardening Conversations
Trevligare att lyssna på, det är samtal mellan olika programledare och horticulturist Amy Ivy om aktuella trädgårdsrelaterade saker. Programmet görs i Kanada och kan vara intressant. Subscribar!

The Dave and Jason Show
De säger själva att de är Americas No 1 Home and Garden podcast show. Handlar även om "home", "food" och "life". De gör flera en-timmesprogram i månaden. Har ännu inte lyssnat på ett helt program, men skulle kunna tänka mig att subscriba och lyssna på vägen till jobbet.

City Farmer Stories
TV-program från en kompost i Vancouver. För den hängivne!

Davis garden show
Har faktiskt lyssnat på ett heltimmesprogram med detta. Det är en man som heter Davis som verkar vara trädgårdsmästare som samtalar med en kvinna som heter Lois. Det var vääldigt mycket väder och vind i början och lokala evenemangstips, men sen blev det trädgårdssnack och lyssnarfrågor. Då blev det lite intressant, men eftersom det är från Californien känns det inte som något jag vill lyssna vidare på.

Det får räcka så, för den här gången!

5 kommentarer:

Husmusen sa...

Och när får vi lyssna på dina? :)

Linda sa...

Klart att jag funderar på egna, men det är det där med tiden!

iHanna sa...

wow, vilken lista, så himla bra att få lite reviews på dem! hoppas det kommer någon svensk snart, så man kan relatera till utbud och klimat!

Husmusen sa...

Hojta till. Jag lyssnar mer än gärna. Du är ju superduktig på det här med rabatter och trädgårdsfix och jag börjar bli mer och mer intresserad. Din blogg är en drog ;)

Linda sa...

ihanna: Jag har ju lobbat för att Odla med P1 ska podcasta, och det lär väl bli troligt!

husmusen: Självklart! :-D