tisdag, augusti 20, 2013

Tankar om köksträdgården

Jag vill inte påstå att mina odlingar går jättebra i år. Jag kom igång sent, och skötte inte om mina försådder så bra. Gurkorna skulle ju klättra upp på bågen, men det gör de ju inte alls, små taniga plantor, vi har skördat två små äppelgurkor bara. Majrova och kålrabbi har inte växt alls, palsternacka går lite bättre. Morötterna växer, men jag glömde lägga över nätet så de har blivit rejält friserade av rådjuren. Löken är skördeklar, har dock inte kollat hur stora de blivit.

Pojkarnas odlingar växer tack och lov. Pumporna har smitit iväg och börjat växa till sig. Elmers majs har blommat sedan länge, men jag tror inte det hinner bli kolvar!
Tidigare har vi odlat squash här och det har funkat bra, liksom sockerärtor.

Vart vill jag komma? Jo, jag funderar på att ge upp grönsaksodlingarna i detta läge. Problemet är att vi bor mot ett berg och när solen framåt eftermiddagen försvinner bakom träden, går temperaturen snabbt ner och det blir kvällsfukt. Jag tror inte alls att det är bra för odling. Potatis drabbades t ex av potatisbladmögel (det har gått bättre ned den nu när jag odlar på framsidan).

Jag och mina idéer, men till nästa år skulle jag vilja utöka grönsaksodlingen på framsidan (där solen ligger på längre på eftermiddagen) och istället använda dessa pallkragar på baksidan till att odla perenner, ta busksticklingar och så sommarblommor.

Vi får väl se...!

2 kommentarer:

Anna-Karin Hallström sa...

Tror att du tänker rätt. Om inte annat så kan man alltid testa! Om det inte funkar så kan man alltid gör om. Det är det som är så praktiskt med att trädgårda.


/anna-karin

Mina Gröna Tankar sa...

Det är ju detta som är så kul med trädgård, att testa, prova och klura. Dessutom orkar man ju hålla efter odlingarna mer eller mindre olika år. Håll kvar i lusten bara!! :))))