lördag, augusti 17, 2013

Trädgårdsutflykt i Alingsås

Vi har varit på utflykt med trädgårdsnätverket idag. Vi började i Långared utanför Alingsås där vi besökte "Fåfängans trädgård". Det är en sommarstuga med massor av rosor. Dock var det mesta utblommat, men de hade många spännande träd, buskar och perenner som vi också kunde titta på.

Jag fick ett begär och det var efter ett mullbärsträd. På avstånd såg det ut som trädet blommade med små röda blommor. När vi kom närmre såg vi bären! Vi fick smaka och de var supergoda, vill ha! Så nu läser jag på om mullbärsträd, kanske det skulle passa utanför köksfönstret?.
Mullbär. Lindastradgard på Instagram.

Sen åkte vi till Lyckas trädgård i Alingsås (deras webbsida är hackad just nu, så jag länkar inte). Det är något så ovanligt som en plantskola utanför de stora kedjorna. Det är ett litet familjeföretag och ordningen är ju inte som i de stora kedjorna, men det var väldigt charmigt och jag hittade ett och annat jag ville ha. Bland annat uppstammad blåbär! Fast jag köpte bara perenner den här gången.

På vägen hem svängde vi in till Jonsereds trädgårdar. I våras var jag ju på föreläsning med Peter Svenson, så det var kul att åka dit och kika på vad de håller på med där borta. Och vi shoppade på Rosengaraget.

Nu ikväll har jag haft riktigt flow och grävt och flyttat perenner. Jag har börjat med en rockad och försöker få till nåt som blir fint nästa sommar. Men... det hann bli mörkt och jag hann tyvärr inte klart! Återkommer med bilder!

Här är växterna jag köpte:

Röd solhatt Echinacea Purpurea 'Alba' 100 cm
Blodpilört Persicaria Amplexicaulis 'Speciosa/Firetail', 100 cm aug-sep
Fackelblomster Lythrum salicaria 'Robert' 60 cm juli-aug
Rödbladig kärleksört Sedum 'Purple Emperor' 40 cm aug-sep
Rosenflockel Eupatorium maculatum 'Phantom (PBR)' 80 cm aug-sep


Alla utom kärleksörten planterar jag i slänten på baksidan.

PS. Jag glömde kameran hemma idag, gräm gräm!

PS 2. Jag tog ett kvällsdopp efter kvällens trädgårdsarbete! Årets sista?

6 kommentarer:

samson sa...

kul med att göra trädgårdsbesök
bara vädret tillåter så ska jag sätta igång och flytta växter
ha det så bra
maggan

Unknown sa...

Ja Mullbär! Köp ett, det ångrar du inte. Vi flyttade ju vårt träd i våras eftersom det var i vägen för uterummet och till vår glädje överlevde det och ger till och med bär i år trots allt :-)

Unknown sa...

Förresten, jag skulle verkligen uppskatta om jag slapp vara inloggad på google för att kunna kommentera här! I många bloggar går det att skriva in valfri mailadress och sida men här måste jag logga in på ett google-konto jag inte använder annars. Lite besvärligt! /Ulrika

Marina sa...

Kvällsdopp skulle jag behöva. Har varit jordig från topp till tå i tre dagar nu känns det som. Mycket gräva!

Kul med nya växter. Jag behöver fylla på med ett par stycken till fjärilsrabatten.

Kram

Lindas trädgårdsblogg sa...

Timjan och pioner: Jag hade såna problem med spam så för ett tag sen ändrade jag säkerhetsinställning, tyvärr finns det inte så många alternativ mer än öppna för allt eller begränsa jättemycket. Jag testar öppna upp och se hur det påverkar spamningen.

Är det Mulle-mullbär som du har?

Ulrika på Timjan och pioner sa...

Tack för att du testar, hoppas på noll spam nu :-)

Ja det är ett mulle jag har. Små med mycket goda bär!