tisdag, augusti 06, 2013

Vår altan

Det går inte komma ifrån att altanen är en av de mest använda platserna utomhus hos oss. Men med tre barn, en händig pappa och en trädgårdstokig mamma blir den lätt fylld av leksaksbilar, badbyxor och handdukar på tork, verktyg som är bra att ha i närheten, målarfärgsburkar, fröplantor och annat på väg ut eller in. Igenkänning?

Men så finns det stunder då man lyckas rensa undan och knäppa en bild på hur det KAN se ut. Det är i alla fall här vi äter frukost, lunch och middag när vädret och lusten tillåter. Det får inte vara för varmt, då sitter vi hellre inne eller i hammocken!
Ena hållet. Oj, vad det blåser! Dahliorna håller till där nere i hörnet, men bara en blommar än så länge. Jag gillar den prickiga duken, så jag har köpt en till till uteplatsen på baksidan. Jag föredrar en mörk duk då vår altan är så ljus, man blir så bländad annars!

Andra hållet! En ljusslinga med rislampor hänger över räcket, men den fungerar tyvärr inte som den ska.

En pelargon på bordet, tillsammans med ett underlägg jag gjutit i betong. Och så några lyktor och pynt. Rosa petunior i lådorna. Och en utsikt.

Våra fina plastmattor som jag fått av en faster! I bakgrund står krukor med sommarblommor och en låda med plocksallad.

I hörnet står Oxalisen som jag satte som knölar i våras. Frodig och fin! Den får komma igen ett annat år, tyvärr inte härdig.

Blommorna slår ut under dagen, men stänger redan på eftermiddagen. Så fint med rosa blommor med liten gul prick!Det har blivit rosa och gult på altanen i år!

Jag är så glad över ampeln med gula petunior som jag kom över!

Över källartrappstaket har vi satt en hylla som rymmer fyra hinkar. Det är två tomater, en paprika och en physalis. Tomaterna skulle behöva stöttas upp och pysslas om. Den här bilden avslöjar också att vi inte målat prick heeela huset... skillnad!
Riktigt gott när kompisar kommer över och man sitter där på altanen och snackar till det blir mörkt och man får tända lyktorna! Hoppas på fler ljumma augustikvällar!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Det ser fint ut! Och som en plats där det bor folk! /mittlifjennyaberg

Erika sa...

Härlig somrig uteplats ni har!

Louise sa...

Det ser väldigt ordningssamt ut på bilderna! Och en vacker utsikt verkar ni också ha!

kram louise

Lindas trädgårdsblogg sa...

Tack för kommentarerna, ja vi är väldigt glada över denna plats!