måndag, augusti 12, 2013

Trädgårdssöndag

Jag har längtat så mycket efter en dag att bara gå ut och bröta på i trädgården. Klippa bort det som tagit över, beskära häcken, rensa undan, flytta växter, gräva i komposten och så vidare, så jag var grymt taggad igår när Krister tog pojkarna och jag kunde gå ut.
lindastradgard på Instagram
Det hade varit regn och åska på natten, så marken var blöt. Ingen direkt värme heller, så det kändes lite som höst när jag tog på mig full trädgårdsmundering i form av arbetsbyxor och flanellskjorta!

Men vad hände? Trädgården talade om för mig vad den mest behövde, och det var att rensa bort ogräs. Jag började där de syns som mest, på nedredelen mot cykelvägen till. Lilla grusgången var täckt av massor av frösådda ogräs, under Magnolian var det också massor med ogräs. Ogräs, ogräs, ogräs!
lindastradgard på Instagram
Sen kom det lite skurar och jag orkade inte hämta regnjackan, väntade ut, jag blev hungrig, jag blev bjuden på kaffe, tiden rinner. Sen skulle Krister iväg ett par timmar på eftermiddagen och jag fick bryta. Nåja, fick gjort nästan hela nedre delen i alla fall.
Jag lovar. här finns en vision, men vi är inte där än!

Ny häck borde planteras, står på att göra-listan!

Den här ytan intill garaget fixade jag till i början av sommaren och det har hållt sig ganska bra. Ett och annat ogräs hade dock tagit sig genom barriären!

För att inte vara så splittad och börja tjuvjobba i trädgården, fast jag har barnansvaret, så tog jag pojkarna på en skogspromenad. Vi tog med oss burkar för att plocka hallon, men skörden blev inte så god, för det var ganska undanplockat. Vi hittade också lite körsbär och så provade jag plocka häggmispelbär. Det har jag aldrig gjort tidigare. Bären är lite söta, men inte så smakrika. Vi får se om det blir sylt av det hela.
lindastradgard på Instagram
När vi går i skogen dras killarna som en magnet bort till sin kompis A. Inte mig emot, för hans mamma är min vän. Där fick vi fika och sen gick vi ut och rensade i hennes rabatter, medan pojkarna lekte (det är betydligt lättare att passa barnen när de leker med en kompis!). Vi hann genom i alla fall en tredjedel av hennes entrérabatt och det kändes finfint. Sen kom Krister och hämtade oss, klockan var sex och alla tre pojkar somnade i bilen! Vinna eller förvsinna, vi la över dem i sängarna och lät dem fortsätta sova.

Sen åt vi middag på tu man hand och hade en väldigt unik ledig kväll framför oss! Då går jag naturligtvis ut igen. Även Krister hade fixa-abstinens och han började bygga på en spaljé/portal/hallonstöd till vårt nya hallonland. Jag hjälpte till att mäta, tänka och hålla och ryckte lite åkervinda emellanåt. Vi blev tyvärr inte klara innan mörkret, vi behöver dessutom fler jordankare.

Okej då, ni får en bild, fast det inte är klart. Hallonen köpte jag redan förra våren, men de kom ner i jorden först i somras! Har täckt området med en tjock väv, för här är det jobbiga ogräs vill jag lova!
Skamfläck. Work in progress.

Så blev min söndag! Ha en fin vecka, de flesta har väl börjat jobba nu?

4 kommentarer:

Marina sa...

Visioner är bra att ha tror jag ;)

SÅ effektiva ni var som fick en del gjort när pojkarna somnat. Bra jobbat!

Att bara vara ute sådär och fixa och dona i trädgården är helt underbart tycker jag. Kan gå så en hel dag och aldrig blir man sysslolös.

Kram från mig som har en veckas ledighet kvar!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Ja, det är härligt att bara dola på! Men liiite frustrerande att hamna i ogräsrensning när det var så väldigt mycket mer jag ville hinna göra :-) Jag gillar att rensa, men det går inte skynda!

Jo sa...

Låter som en bra och produktiv söndag!
Jag längtar också efter att bröta i trädgården och även att -hör och häpna- städa hemma!
Vi har ju bara varit hemma på snabbturer så nu ska jag försöka ta ett redigt tag när vi ska vara hemma under en vecka eller så.
Jag har ju haft stor mage/varit nyopererad hela detta år så efter en månad i rucklet är jag väldigt sugen på att dra ogräs! Gjorde faktiskt det redan ikväll när vi kom hem (runt 20) och tog en snabb koll i trädgården. Snacka om abstinens! :)

Unknown sa...

Hehehe.... det DÄR... låter på mig på pricken. Speciellt där "Sen kom det lite skurar och jag orkade inte hämta regnjackan, väntade ut, jag blev hungrig, jag blev bjuden på kaffe, tiden rinner." *fnissar*

Man får tänka som så att varje ogräs man drar upp är ett mindre i rabatten. Jaja, kanske inte det mest djupsinniga jag sagt men... sant iaf. ;)


/anna-karin