onsdag, juni 23, 2010

Nävor är bäst, ingen protest!

Fler bilder från framsidan... Har rensat bort utblommade lungört så nu är det lite glest i kanterna, men det tar sig väl. De ljusa prickarna under dvärgsyrenen är spansknäva. Så bra så bra.Här från en annan vinkel... Nävorna längst ner till höger i bild har klarat sig från rådjuren. Vet inte vad de heter. De lila nävorna tänker jag dela och sätta i "lila" rabatten istället. Det växer ett vitt blågull i den lila rabatten som jag tycker kan få flytta!Här är den lila rabatten (den är egentligen bara lila på försommaren, sen blir den mer rosa!). Brunnävorna har gett med sig (framför stolen) och jag ska väl klippa ner dem nu. Jag har några rosenskäror som jag hoppas tar sig och kommer i slutet av sommaren. Om man förstorar bilden kanske man ser det vita blågullet till vänster i bild. Nje, vill inte ha vitt här. Irisen i mitten har blivit jättehög, över en meter, kanske 1,50? Vill ta bort den till förmån för ett körsbärsträd. Nån gång så.

Men detta skulle handla om nävor. Jag vill hylla nävorna! De är söta och färgglada. Det finns nävor för nästan varje plats. Vet man inte vad man ska ha för växt... skaffa en näva! Vilken är din favoritnäva?

6 kommentarer:

♥ Hannele på Hisingen sa...

Nävor är verkligen tacksamma, fina med rosor.

Iréne JB sa...

Håller med. Jag ska skaffa fler nävor. Har bara en nu, en flocknäva. Mon oj så tackam den är. Växer snällt i torra sluttningar. Vet bara inte vilken/vilka sorter jag ska skaffa :)
Är fortfarande imponerad av hur mycket du hinner nu när du har små barn.

Iréne JB sa...

igen...
Igenkänningsfaktorn är stor även på din blogg, fast mitt trädgårsdsarbete stod i princip still när mina barn var i dina barns åldrar. Jag har ju "stora" barn nu, nästan 5 & 7 år. Har läst din blogg ganska länge.

Linda V sa...

Irene JB: Ändå är man hopplös och ser mest allt det som man inte hinner med!

Ika sa...

TOm jag har nävor hos mig nu. Vita och knall rosa, det du!!!

Linda V sa...

Ika: Knallrosa?! Det krävs nästan bildbevis på det!