måndag, juli 10, 2006

Öppen trädgård

Jag har inte så många fasta planer för den här semestern, men ett datum är spikat. På söndag är det Öppen trädgård och då ska jag försöka hinna besöka så många trädgårdar jag kan. Här är en lista på alla trädgårdar i Sverige som öppnar sig för allmänheten mellan klockan 12 och 18 nästa söndag den 16 juli. Undrar om man hinner både Burträsk, Ostvik, Hortlax, Norrfjärden och Antnäs?

Tänker ni gå på Öppen trädgård?

17 kommentarer:

Desirée sa...

Jag brukar gå på öppen trädgård, det brukar vara massor av folk. Jag kan tycka att det är synd att det är samma trädgårdar varje år. Men man får väl åka lite längre bort för varje år.

Förra året var vi i Degerfors och Hardemo. Det kanske får bli Pålsboda i år då :-)

Anneli sa...

Jag har för det mesta missat det braiga evenemanget, men en gång lyckades jag pricka in ett besök i Vidja Fasta, en bergstomt med dammar, väldigt fint!
Tack för att du påminde mig. Det är ju inte ett evenemang som slår på stora trumman och annonserar så värst mycket.
Avstånden i Västerbotten är väl inget problem?

lina sa...

Jag vet att jag var på det en gång med mamma när jag var liten. Ska nog försöka se om min sambo är sugen på att följa med i år....

Sara sa...

Jag tänkte fråga omd u har ngt tips på en bra buske att plantera i en äldre torpträdgård? För närvarande så finns det mkt både syren och nypon som buskar men den mesta delen av tomten är helt öppen ut mot den lilla grusvägen och mot åkern på andra sidan (där det växer gräs (=hö)) :) Det finns längs med en del av åkern vinbär och krusbärsbuskar.

cia sa...

jag ska på en öppen trädgård på lördag , jag tror den heter villa blåkulla . spännande

Ewa sa...

Hortlax skulle jag gärna fara till! Det blev ju "årets trädgård" förra året. (Förresten, du kan ju spana in hennes systers trädgård, granne med mina föräldrar.)

Men jag nöjer mig nog med Ostvik på söndag. Eller så kanske det blir en cykeltur till Fällfors och en glass där... :-)

cia sa...

i dag har jag varit på öppen trädgård, titta gärna närmare på min blogg

Linda sa...

Hejsan! Jag sitter på en seg modemuppkoppling! Har varit datorlös sen senast. Hoppas allt är bra med er.

Desiree: Ja, utforska lite nya trakter i år!

Anneli: Det blir första gången för mig i år. Missade förra året med en dag (var på resande fot). Åkte dock förbi en av trädgårdarna dagen efter, men då var ingen hemma. Tur att just den trädgården är med i år igen så jag får se den på nära håll! Och det där med avstånden, haha. Klart man skulle hinna mellan alla, men man vill ju inte riskera hasta genom. Jag tror jag satsar på tre.

Lina: Berätta hur det blir!

Sara: Doftschersmin och vidjehortensia? Så har du blomning nästan hela sommaren!

Cia: Åh, det såg jättefint ut!!

Ewa: Que? Menar du huset till vänster? Nu blev jag nyfiken! Vi kanske ses i Ostvik då! Jag skippar Burträsk och börjar från Ostvik. Eller så får jag önska dig en god cykeltur!

Frida/aka. en mycket lycklig Husmus sa...

Hej snäckan, vi har fått lägenhet nu! På Geijersgatan, vid Götaplatsen. En sidogata till Avenyn. Me so happy! Har du vägarna förbi är du som sagt välkommen på fika i höst :)

rumbaqueen sa...

Skit också. Varför var jag inte inne här igår och läste. Nu missade jag denna möjligheten och får vara så snäll att vänta tills nästa år. Hoppas jag kommer ihåg det då.

Sara sa...

Hej igen. Tack för tipsen! Växtzon 3 befinner sig torpet i.

arne sa...

om "öppen trädgård" .. så fint, men varför bara en dag varje år ? så jag har öppnat min trädgård HELA året ! titta in på hemsidan www.uthammar.se och kom och hälsa på !

Hannele sa...

Jag besöker andras trädgårdar flitigt, man träffar trevliga människor och får många tips. Men det är jobbigt att ha öppet varje dag...

arne sa...

varför jobbigt att ha öppet varje dag ??
låt bara folk ströva omkring och ha så
trevligt när de vill ! (alltså om öppen trädgård)

Linda sa...

frida: Grattis! Det är inte skitlätt att fixa lägenhet i Göteborg så verkligen stort grattis! Ska bli kul att hälsa på!!

rumbaqueen: Fast det är säkert möjligt att ringa till dem som har trädgården. De kanske kan visa upp den vid ett annat tillfälle...

sara: Det var så lite. I zon 3 funkar ju det mesta. Du, jag har fått nys om att vi är bekantas bekanta! Liten värld! :)

arne: Kul med tips om utflyktsmål! Det verkar vara mycket fint att titta på!

hannele: Jag har förstått det... att du är en flitig trädgårdsbesökare! Vilka trädgårdar du sett nu senast i England. Dit vill jag verkligen åka!

arne igen: Vad himla bra att det passar för dig att ha öppet varje dag. Det lär uppskattas av alla som kommer och hälsar på hos dig! Men det är definitivt inte alla som skulle gilla att ha det så i sin egen trädgård :-)

arne sa...

jada helt ok linda ..min idol lotte möller (läs hennes böcker!)tycker ju att man ska ha sin trädgård bakom höga plank .. men hon er nu fortfarande min idol !

arne sa...

solrosor ! den höga flerblommiga sorten med jätteblad som en skuggig ridå framför min veranda .. härligt !