torsdag, juli 20, 2006

Det blev en väldigt trevlig dag!

I söndags var det ju Öppen trädgård. Många bilder tog jag, men de får jag föra över till datorn när jag kommer hem. Utan stress och jäkt blev min och mammas dag så här.
  • Besök hos Granströms i Ostvik. Trädgård i tallskogen, med jättefina planteringar och en mysig damm.
  • Marknadsbuffé på Gästis i Byske. Mumsfilibabba.
  • Promenad på marknaden i Byske. Fyndade en ljusstake i jakaranda och billiga gröna glas på loppis.
  • Åkte norrut och stannade hos Antikhandlarn i Åbyn, som jag kört förbi en miljard gånger och alltid tänkt att jag borde stanna där nån gång. Hittade dock inget.
  • Svängde förbi en gårdsloppis i samma by. En familj bor i den gamla skolan och har loppis i gamla skolsalen. Köpte en trasmatta för 30 kr, teakhylla för 15 kr och en brödkorg med lock för 20 kr.
  • Besök hos Borgström i Hortlax. Årets familjeträdgård förra året. Den var helt otrolig. Vilket jobb de lagt ner! Hur mycket sten som helst och en jättefin damm med röd bro. Huset och trädgården är till salu för 1,2 miljoner...
  • Besök hos Andersson i Norrfjärden. Villaträdgård med massor av blommor och en massa roliga detaljer om man gick runt och kollade.
  • Åkte förbi ytterligare en loppis innan vi åkte till grillmiddag i Pitsund. Jag hittade inget, men mamma köpte en gammal bakbok.
Oj, vad mycket vi hann mellan 12-18.

Dagen efter var jag på Bryggmans handelsträdgård i Öjebyn med Karin och hennes familj!

På väderleksrapporterna ser jag att det är bölja hemma (undrar hur mina rabatter och min pallkrage ser ut...), det kan jag dock inte påstå att vi har här. Det har känts som hösten är på väg. Idag var det i alla fall lite varmare. Och i lördags på vår utflykt var det också fint.

Ha det!

5 kommentarer:

AnnicaB sa...

Oj så kul. Min svärfar bor i Åbyn - men det har vi säkert snackat om förut. Har varit i Byske också försås, när vi hälsade på honom senast.... 1995 var det! Så dålig man blir på att åka iväg så där. Men det är lättare att förflytta svärfar hit till Borås än att dra 2 vuxna, 2 barn och 2 hundar ända till Åbyn...

Anneli sa...

Jösses! Och jag som trodde att semester betyder att man drar NER på tempot:)
Ha det skönt!

Hannele sa...

På loppis kan man hitta så mycket roligt till trädgården, om man har lite fantasi...

Linda sa...

annicab: Ja men just ja, men det hade jag glömt!

anneli: Men det märkliga var ju att det inte alls var stressigt!! Jag tyckte jag hann se det jag ville se liksom.

hannele: Ja, verkligen. Tyvärr har jag inte gjort några fynd till trädgården än. Har stått och tummat på en massa träbaljor utan att köpa...

Anonym sa...

Har varit inne och tittat på din blogg om trädgård. Var har du varit den senaste tiden.Gå på kurs hos mej vi flätar i pil den 29/4 2008.
nilla www.oppentradgard.se