söndag, juni 25, 2006

Ha en bra vecka!

Sista dagen innan jag ska vara borta från trädgården en hel vecka... Jag har rivit gräs och trimmat slänten och lagt gräsklippet i jordgubbslandet. Sen har jag rensat ännu mer ogräs och gödslat rosorna. Det är ganska trevligt att rensa ogräs när rabatterna är fulla med mogna smultron! Jag hittade rosor i knopp i slänten. Jag vet att jag har The Fairy, men det som var i knopp kan ha varit nåt annat. Jag kammade även fram gul benved, tre ynkliga buskar och två kryptujor. Undrar när jag ska ge mig kraft att fixa till slänten.

I morgon åker jag en vecka på sommarkurs på folkhögskola. Har ni inte provat så är det ett väldigt bra semestertips. Mat, husrum och kurs för väldigt överkomliga pengar. Kolla här, det finns säkert platser kvar om ni inte vet vad ni ska göra i sommar! Jag kommer att gå en fotokurs, men det finns även trädgårdskurser, som jag såklart är frestad att gå ett annat år.

Vi får se om jag får tillfälle att blogga under veckan. Jag vill önska er en bra vecka och här kommer en hälsning från en av mina gäster i midsommar. En prästkrage från en väldigt go tjej!

17 kommentarer:

Hannele sa...

Älskar, älskar inte, älskar... :)

Anneli sa...

Då hoppas jag du får en kanonvecka och att vi får se ännu finare bilder från dig:) Ha det gott!

Frida sa...

Hoppas att du får en bra kursvecka!

AnnicaB sa...

Trevlig semestervecka!

cia sa...

det är ju så roligt när man kommer hem efter en vecka och se vad som har hänt i trädgården.
jag har också anmält mig till en kurs på folkhögskolan men den är inte förrän i vinter. vävning ska det bli.

Sara sa...

Är precis nybliven torpägare och ska börja fixa lite i trädgården.... har du tips på bra "nybörjarbok" för trädgård.

Moni sa...

Ha så kul på kursen! Ser fram emot värsta proffs-bilderna sen. :)

lotza sa...

Ha en riktigt härlig vecka, jag skulle också vilja lära mig fota bättre, kanske en kvällskurs i vinter? Och med tanke på regnet som står som spön i backen så är det ännu frodigare när du kommer tillbaks och är redo med kameran för nya fräscha foton =))

Anonym sa...

hej, så det går hitta en oansedlig gul-vit favorit bland alla pioner och aklejor! mlj

Linda sa...

Hej alla! Jag hittade en dator!! Fast jag har ingen kortläsare med mig så några bilder blir det inte. Bilderna jag tog igår (i spöregnet, suck) var iofs analoga svartvita så jag har inget att visa.

hannele: Det blev "älskar" :-)

anneli: Ja, det kan man ju hoppas!

frida: Hoppas jag med!

annicab: Trevlig jobbvecka :-)

cia: Det har du rätt i. Men jag har bett K att mms:a när mina nyplanterade Pernille Paulssen blommar (den var sprickfärdig!).

sara: Din trädgård, Allt om trädgård och Vår trädgårdsbok är alla tre bra nybörjarböcker. Vad kul med ett eget torp! Lycka till!! (Jag ska spana in din blogg lite närmare vid tillfälle.)

moni: Jelp. ;)

lotza: Du kan gå fotokurs med mig sen ;-)

mlj (mamma?): Javisst, jag har prästkrage i slänten! :-)

Anna sa...

Vilken underbar bild! :)

Anonym sa...

du har rätt om mlj. tänk att jag till slut lyckades. det var av misstag, jag hade nog inte listat ut det själv mlj:-o oj, margarinet har börjat låta, tänkte baka bullar. hoppas vädret blir bättre ds

Maria sa...

Nu när jag har återvänt till bloggeriet så har du "ledigt"...

Hoppas du har en riktig toppenvecka, ser fram emot mycket bilder när du kommer tillbaka!

Må gott!

Frida sa...

Tjena snäckan, nu har jag lagt upp en bild på huset i Orrbyn, vi ska upp och ta oss an den oavsiktligt odlade sommarängen ;) Vet du vart det ligger? Gör bilden dig klokare månne (minns att vi pratade om läget på huset i vintras). Ha en toppenhelg!

maloppa sa...

Låter helt underbart att få ägna en hel vecka åt en intresse. Har tidigare varit iväg på en fyradagars kurs med akvarellmålning och meditation, en mycket lyckad kombination. Efter kursen i Trädgårdsdesign har jag fått mersmak och håller utkik efter nya kurser. Ha det så härligt så syns vi (på bloggen) när du återvänder till din prunkande trädgård...

Linda K sa...

detsamma, ha en bra vecka :)

Anonym sa...

Hej du härlig bild på barnet och prästkragen
Ta en titt på mariaberg.tradgardsblogga.se
/Maria