måndag, juli 31, 2006

Sommarregn

Det har varit så torrt och varmt hela veckan, men idag regnar det. Typiskt att det regnar idag när pappa kommer. Senast han besökte oss (första och enda gången på västkusten) regnade det också. Men det är bra för trädgården. Igår tänkte jag att jag skulle göra en insats mot maskrosorna, men marken var så hård att jag gav upp det till en annan dag...

Jag står på altanen och fotar. Precis runt hörnet blommar kaprifolen som doftar så gott på kvällarna (mitt luktsinne är tillbaka tack och lov). De rosa prickarna i mitten av bilden är Leonardorosorna som blommar så fint i rosgropen jag kämpade med i våras. Alla fyra rosorna blommar just nu och New Dawn har 41 knoppar!!Blöta Flitiga lisor i balkonglådorna.
Ha en bra dag!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! vad fin kaprifolen är. Flitigalisa "i tårar" är inte så dum heller i en så intensiv färg, att den blommar så fint efter en så het sommar som det varit därborta. den är så törstig av sig. Hoppas det blir lite solsken igen. mlj

karin sa...

Vilken vacker kaprifol! Jag vet inte om jag sa att jag köpte en i våras men att den aldrig tog sig - jag fick reklamera den (handelsträdgår'n hade haft otur med leverensen). Hursomhelst ska jag göra nytt försök nästa vår med en som är härdig här uppe.
Vad bra att det kom lite regn, det blir nog sol sen igen.

Hannele sa...

Visst var det härligt med regn! Så här torrt har vi aldrig haft det på vårt berg, till och med amerikanska blåbären skrumpnade..

Ronja sa...

Jag tycker jättemycket om Stjärnflockan. Ska till Zetas i morgon, så då ska jag se till att få med mig Stjärnflocka hem. Olika nyanser - jag vet inte hur många olika det finns - det var en bra idé!

Anonym sa...

Jag kom att tänka på när du hade saftat, att jag har ett recept till svartvinbärsjuice (om du har sv.vinb).
"Signes svartvinbärsjuice"
skölj bären med vatten
koka 1½ l vatten med 2½ kg socker låt kallna, mixa 4 l svartavinbär, blanda med sockerlaget, låt stå 12 timmar. Silas genom grov sil ev durkslag. Läggs i plastglas (2 dl) och fryses. Drickfärdig: blandas med 1 l vatten. Vitaminer finns kvar, bären kokas ej. Lycka till, mlj

Linda sa...

mlj: Bra tips, har kvar svarta vinbär på busken. Men det är frågan om jag får ihop 4 liter. De röda vinbären ligger numer i frysen iaf.