måndag, juli 24, 2006

Hemma utan luktsinne

Vi kom hem inatt. Kaprifolen, luktärtorna, liljorna och några rosor blommar, men jag kan inte känna dofterna så bra. Jag har varit förkyld under veckan. Men det är härligt att vara hemma. Ingenting verkar ha dött av den varma väderleken som varit här. Det är bara några av krukväxterna i källaren som mått lite dåligt. De har fått för mycket vatten i badkaret...

Min lotterivinst, Leonardo da Vinci blommar vackert genom nätet som jag satte på innan jag åkte. Den har klarat sig från rådjuren, men nu måste jag ju klippa loss nätet!Rosen the Fairy har också klarat sig från rådjuren och blommar för fullt i slänten.
Liljorna jag satte i höstas blommar så vackert. Måste sätta fler! Och lite djupare, de tippar omkull ju.
Och bolltisteln är så tjusig just nu. Jag skulle vilja ha en maffig planta röd rudbeckia intill.
För övrigt kom jag hem till skördetider. Vinbären verkar mogna, hallonen och krusbären likaså. Av jordgubbarna har det blivit nästan ingenting. Jag hoppas verkligen att det är ungar som varit och pallat för annars är det riktigt beklämmande (sniglarna är också misstänkta). Pallkragen har svämmat över av rucola i blom.

Mina krusbär smakar nästan som hallon. Är det någon som känner igen sorten?
Jag har ätit mina första sockerärtor. Mums vad gott!
Hoppas allt är bra med er andra och att ni njuter av sommaren!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Den där krusbären du frågar efter, är en finsk sort som jag vet inte namnet på. Den är söt i smaken, inte alls sur som sin kusin med gröna frukter. Vad dina grannar har varit bra på att se till trädgården, det blommar säkert efter önskan. mlj

Anonym sa...

Vilka underbara bilder du har från din trädgård, men kanske framförallt naturbilderna från Västerbotten. Tack
Mvh/

Lindas trädgårdsblogg sa...

mlj: Aha, jag kunde frågat dig :-) Ja, grannarna har gjort ett bra jobb!

eivor: Gissa vad störigt att minneskortet tog slut när dimman kom över ladrike. Hann se så många fina vyer jag inte kunde fotografera nu i slutet på min semester!