torsdag, juni 01, 2006

Växtmarknad på Botan

På lördag är det trädgårdsdag med växtmarknad på Botaniska trädgården i Göteborg mellan kl 10 och 15. Dessutom är det växtbyten och picknick med forumister på AoT. Jag kommer att byta bort lite akleja, hosta, squash och annat. Det blir första gången jag är på växtbyte, spännande!

Jag besökte Botaniska den 15:e maj och här är några fler bilder från det besöket.

Tänk att ha sådana ytor att man kan åstadkomma kompositioner med träd! Titta så vackra träden är tillsammans, hur de blandat lövfärg och växtsätt.Ett av mina favoritställen är den stora perennaplanteringen. Här kan man gå och titta på växter i flera timmar om man kollar på varje. Det är något som händer hela säsongen, men det är mitt i sommarn som det blommar som mest.
När man går till klippträdgården passerar man Rododendrondalen. Där räknar jag med att det är mycket som blommar just nu. Den här blommade redan när jag var där. Vilka enorma blad!
När man kommer upp till Klippträdgården finns det många fina vyer och många stenpartiväxter. Det här är en plats där man kan vila och njuta!
Vad ska du göra på lördag?

9 kommentarer:

maloppa sa...

Om jag fick välja skulle jag göra samma sak som du men tyvärr jobbar jag och slutar inte förrän 14.30 inne i stan och det blir snårigt att hinna dit. Dessutom är nog alla fina plantor slut vid det laget, suck. Det får bli nästa år och då ska jag lägga schemat efter det....
Hoppas du har det jättetrevligt och gör några kap, visa gärna upp bilder så jag ser vad jag missar.

karin sa...

Om jag hoppar in i bilen nu och kör så borde jag vara framme till lördag morgon ...jag kommer! Det är ju så enormt vackert i den där trädgården - varför är det så långt bort!? Hur långt är det egentligen? 150 mil va?

Linda sa...

maloppa: Nej vad trist att du jobbar då! Visst kommer jag rapportera eventuella fynd och byten!

karin: Jag kollade på Eniro och det är ca 125 mil! Du är välkommen! :)

lotta sa...

Himla otur att jag skall på släktkalas annars hade jag också tagit en tur till Botaniska - fast jag har nog köpt så det räcker för flera år framöver idag. Var på Bauhaus (stavning?) för att köpa täckbark och kom hem med en jättestor Skärmlavendel för 79 kr och så var jag ju tvungen att köpa kruka och så hade de rödkål som jag vill ha, inte för att äta utan bara för att det är fint...tur att jag inte kan gå på Botaniska ändå =))

Maria sa...

Om jag ändå kunde få byta med dig på lördag. Själv ska jag ta emot en gigantisk traktor som ska schakta ur och fylla upp där vårt framtida gästhus ska stå. Det känns kul att gästhuset snart är på plats men jag inreder hellre än jag schaktar...!

Hannele sa...

Himla otur att Forumistträffen alltid krockar, när det är Trädgårdsrundan i Skåne, 1½ timme med bil från Göteborg; 50-tal öppna trädgårdar. Då ska vi dit.

lina sa...

Jag ska till Stockholm, så jag missar också det! Jag skall försöka ta mig till Rosendal och Zetas, som jag läst mycket om!

:sericea: sa...

jag ska på militär-tjohejet vid Bananpiren på lördag, sen tänkte jag muta pojkvännen med nåt gott för att gå på Botan på söndag. det är dags för näsduksträdet att blomma!

jag jobbade i Rhododendrondalen. så vill du ha sevärdhetstips, fråga bara ;o)

Linnea sa...

Åh jag skulle gärna också vara på något sånt ställe men jag ska knata till jobbet nu.. :-/ Suck ;)
Hoppas du får en trevlig dag!