tisdag, juni 06, 2006

Dagens v(ä)rk

Trädgårdsarbete ger lite krämpor... nacke och rygg mest. Och solbränna i nacken.

Idag har jag gjort det tråkiga arbetet att städa undan efter jordbävningen. Jag har flyttat lerklumpshögen till norrgaveln mot buskarna till. Tänkte jag kunde plantera nåt där så småningom. Jaja, jag orkade inte köra leran längre bort! Det har varit en seg dag, med många avbrott och inte så hög effektivitet. Jag somnade till och med på altanen en stund på eftermiddagen. Sol och varmt har det varit.

Jag gick och hälsade på en av mina trädgårdsintresserade grannar och fick en hink med ormöga och en hink med daggkåpa med mig hem. Jag har planterat dem under buskarna längs efter cykelvägen. Planen är att det ska vara alldeles blått där nästa vår. Och sen kommer daggkåporna och fyller ut. Ännu ser det inte mycket ut för världen. Jag planterade även myskmadra som jag fick i lördags. Min granne har en jättelummig trädgård med knappt nån gräsmatta. Hon vill nästan bara ha växter som sprider sig så hon fick lite av min bergklint (eller om den heter trädgårdsklint). Hon kom över med en icakasse gamla trädgårdstidningar för ett par veckor sedan "Jag vill inte ha tillbaka dem!". Helt super!

Ja, sen fortsatte jag plocka lerklumpar och kratta och kratta. Till sist vattnade jag gräsmattan och la på lite gräsfrön, för gräsmattan såg helt vanställd ut. Och inte fick jag bort all leran. Undrar hur lång tid det tar innan den är normal igen?

Sorry, inga bilder idag.

PS. Igår gick vår tvättmaskin sönder. Trumman lossnade! Och den är helt trasig inuti så vi måste köpa en ny. TRÅÅK. Det här är den andra tvättmaskinen som går sönder när jag tvättar. Senast var det svärmors :-o

5 kommentarer:

Maria sa...

Synd på tvätmmaskinen - jag råkade ut för nästan samma sak för en månad sedan, motorn brann...

Men att somna på altanen och få en hel kasse med trädgårdstidningar låter ju helt underbart!!!

AnnicaB sa...

Illa med maskinen :( Tur att du har fått en så trevlig granne som delar med sig av plantor och tidningar!!! Och du - jag vet PRECIS hur det känns i kroppen när man grävt :)

Anneli sa...

Min gamla tvättmaskin pajade förra sommaren, trumman sprack!!
Reperatören frågade om jag tvättat tegelsten, han hade aldrig sett det tidigare. Den maskinen var bara 2 år!!
Tack för din fina kommentar hos mig ang badrummet. Roligt att du tog upp dörren. Jag tycker också att
det blev en höjdare!! Lycka till med ert!

karin sa...

Antar att du hade tvättat de där nerlerade skorna och byxorna i maskinen innan den pajade, ;-)
Gräsmattan tar sig, den mår säkert bara bra av lite lera ovanpå. Min erfarenhet är att det bara säger swisch och så är gräsmattan grön igen. Jag är så glad att höra att ni inte bara fått ett mysigt hus med en fin trädgård utan också fina grannar - det är ovärderligt!

Linda sa...

maria ocb annicab: Ja, det är skit när saker går sönder! Men det är gott att kunna somna i solen bara sådär. Det var inte så enkelt på den tiden man bodde i lägenhet med balkong!

anneli: Men vad kasst!!

karin: Nä tack och lov, då hade jag grämt mig och haft dåligt samvete. Men jag tvättade bara vitt 60, typ underkläder och t-shirtar! Och grannarna är kanon!