torsdag, juni 08, 2006

Den nya rosrabatten

Såja, nu har jag fotat min nya rabatt. Den är fortfarande rätt tom och gles så jag hoppas det tar sig bra (men jag har plats att fylla på mer!). En del är ju ettårigt dessutom. Tyvärr har jag bara en planta av några sorter, t ex stjärnflockan (köpt på Botan i lördags, se bilden nedan). Stjärnflockan är lite mörk och kräver nästan en vit astilbebakgrund? Som jag ännu inte har. I bakgrunden har jag satt rosa gladioluslökar, men jag tror knappast att det blir nåt av dem. De kändes torra och det är väl rätt sent att sätta dem nu?

Jag köpte sex buxbomplantor för 15 kr st, som jag satt i en båge runt rabatten (till vänster). Hoppas det blir bra! Jag har börjat lägga stenar runt rabatten, men fler hade jag inte tillgång till just nu. Så än är ju inte rabatten klar.

6 kommentarer:

hanna sa...

Linda, för mig som inte ens har balkong är det en ren fröjd att glutta in här med jämna mellanrum. Vilken trädgård ni har! JÄTTEFINT!

maloppa sa...

Att det ser lite tomt ut mellan plantorna nu är inget att bekymra sig om. De kommer att fylla all bar jord inom någon månad, garanterat. Kombinationen av blommor du har verkar ha starka förutsättningar att bli jättesnygg....

AnnicaB sa...

Den där rabatten kommer du verkligen få njuta av. Skitläckert blir det - garanterat!!

Hälsar
"En annan rostok"

AnnicaB - igen sa...

PS - glömde.

Stjärflocka är en av mina stora favoriter. Den passar in precis överallt, är inte påträngnade, men kollar man noga på den är den ett litet underverk. Köpte 2 nya, vita, i förrgår för att komplettera vår entrérabatt som går i vitt, rosa och lime. Har där sedan tidigare ljusrosa och mörkrosa stjärnflockor.

Skyller min vimsighet idag på att BILEN skall hämtas klockan 16.00. Jag gjorde det!!!

Anneli sa...

Det där kommer att bli kanon, Linda!
Stjärnflocka är så söt. Jag har haft vita tidigare, men de har gett upp. Får nog köpa nya. Annars känner jag att det är lite trist att blogga trädgård nu. Ni söderut är ju hela tiden en eller ett par veckor före....
Trevlig helg!

Linda sa...

Hanna: Tack! Jag är så tacksam att vi hittade detta ställe och jag saknar inte att bo i lägenhet utan balkong en sekund!!

maloppa: Ja, jag hoppas det! Men jag kommer säkert att ändra en del. Jag kom precis på att jag glömt sätta temyntan här (i hink utan botten då förstås). Det behöver inte bli färdigt med en gång.

annicab: Jag ska definitivt skaffa fler stjärnflockor. Och grattis till den nya bilen!!

anneli: Äsch, man behöver ju inte vara först med en växt. Själv väntar jag på pionerna, men ser att de slagit ut hos en massa andra. Jag vill jättegärna se kombinationer och vyer från din trädgård!