måndag, juli 30, 2012

Trädgårdsrunda i slutet av juli

Just idag är vår trädgård vackrare än den nånsin varit förut! Två kompisar var över igår och vi hjälptes åt att rensa och städa och piffa. Jättekul! Idag strilar regnet och jag var ute och tog lite bilder. Tänk att vi äntligen har en trädgård och inte ett oöverstigligt projekt!

Det är mest olika nyanser av grönt i entrérabatten. Astilbe, hosta och vädden blommar. Blodtoppen borde blomma nu, men den är väldigt stympad, tyvärr. Spansknävan i förgrund börjar bli lite risig, men den blommar oförtrutet på.
Jag väntar fortfarande på att planteringen med sommarblommor ska bli så där överdådigt tät som jag tänkte mig. Ett och annat har överlevt hemska snigelangrepp tidigare i sommar. Krassen har kommit igång igen efter att den fått en oförsiktig beskärning av rådjuren. Jag är mycket nyfiken på solrosorna jag sått, de har vuxit till sig de senaste. Vi provade sätta bänken från soffgruppen där längst bort. Det ska verkligen stå en bänk där, men inte en knallvit... jag vill ha en trären och jag letar.
Nu har vi gått runt huset och passerat altantrappen. Nu går det sitta i korgstolen utan att få en gren i håret! Oreganon blommar för fullt i kryddrabatten och det är verkligen en magnet för fjärilar, bin och humlor. Men inte denna regniga dag!
Vi har piffat brunnslocket! Chokladblomma i korgen, en världsafin heuchera i kopparkitteln och skuggbräcka i betongfatet.
Längst bort i blåbärsstigen satte vi fingerborgsblommor som blommade fint i början av juli. Dock rasade de ihop i nåt regn så nu har jag tagit bort dem. Det är därför väldigt mörkt däruppe så jag satte en stol och en kruka med en uppstammad brokbladig växt (som jag just nu glömt namnet på) där i stället. Växten köpte jag i en rea för nån vecka sen. Jag funderar på mer astilbe, samt höstanemoner...
Stigkanten på blåbärsstigen är fixad. Vi satte ett krukarrangemang med pelargoner mm där nere i hörnet av perennrabatten. Här har vi haft ett stenröse i flera år! Nu är det nåt fint att titta på istället! Killarna får nog spela fotboll nån annanstans...
Blåbärsstigen från andra hållet.
Sittgruppen från andra hållet.
Pelargonerna har jag haft i köksfönstret hela året. De fick komma ut, så otroligt fina de blivit!
Och i skuggrabatten på hörnet blommar fortfarande astilben superfint!
Nu blev det inte några bilder på de nya grusgångarna, det får bli ett eget inlägg. Men ni ska veta vilket lyft det är för trädgården. Hoppas ni har det bra denna gråa dag!

10 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så fin runda du bjuder på i din trädgård. Många snygga blickfång - det gillar jag. Tänk vad en stol eller soffa kan lyfta ett trädgårdsrum.

Kram

Iréne JB sa...

Vad fint du har det! Ser ju en liten glimt av grusgång och ja kan förstå att det blivit bra. Sittplatser på olika ställen är verkligen något som behövs, ensam stol, soffa eller ett helt möblemang. Gillar även lyktorna vid blåbärsstigen. Var kommer de ifrån (tror att jag läst det i något inlägg men hittar det inte nu)?

Anette sa...

Galet snyggt!

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Så fint!! Ser fram emot att komma och se den på riktigt snart!

Madeleine sa...

Hej! Kul att få följa med runt och titta i din trädgård. Tack för titten! :)

Evelina sa...

Så vackert! Så duktiga och gröna fingrar. Att du hinner med allt?!Superfint!

Jonna sa...

Superfint du har det i trädgården! Är fortfarande i oöverstigliga projektstadiet inkl småbarn så det är jätteskönt att se att det faktiskt kan bli något en dag fastän man gör om hela trädgården! Kollar ofta i din blogg och blir jätteinspirerad - just nu av astilben i skuggan! Den rosa är ju såå fin!

Margot sa...

Kul att hitta hit till din fina blogg, vilken härlig trädgård du har! Mysigt med många sittplatser!
Ha det gott!

Renate sa...

Vilken fin och lummigt trädgård du har.Där är det trevligt att sitta ner en stund.

Ika sa...

Jag känner knappt igen mig.....så underbart du har fått det i er trädgård.