måndag, juli 09, 2012

Sommarblommor - rosa margerit?

Jag struntade i att fixa krukorna här hemma innan jag åkte på semester, penséerna var riktigt fina långt in i juni. Nu är dom dock stendöda! Men gissa om det kliade i fingarna när jag kom till brorsan och de inte heller hade hunnit fylla krukorna? Jag åkte till blomaffärn (favoritnöje) och föll för lejongap och den här rosa margeriten (är det eller?)! Kolla hur den är både ljusrosa och mörkrosa samtidigt och så den gula knappen i mitten. I love it! Sen fyllde jag på med lobelia i mixade färger. Jag gillar lobeliafluff, särskilt i lila och ljusblått. Och billig är den.

Nu ska jag bara fixa mina egna krukor. Har inte hittat ovanstående, men så har jag bara letat i en butik hittills. Sen känns det som jag behöver städa och rensa "färdigt" i trädgården innan jag kan pynta och piffa. Fast på den punkten (pynta och piffa) kunde jag inte hålla mig idag, för jag har minsann varit och shoppat dynor till hammocken (det var rea i helgen i butiken jag hade sett ut mina dynor) + lite tillbehör. Och i hammocken har jag legat hela kvällen och läst ut min första deckare på år... solcellslamporna drog igång så sista kapitlena fick jag läsa i solcellslampornas sken! Ska visa bilder vilken dag som helst.

I morgon ska jag fortsätta min husmorssemester med rumpan i vädret och riva ogräs. Jag tror faktiskt min trädgård skulle kunna vinna pris just nu när det kommer till ogräs. På dom bara!

5 kommentarer:

Pilgrim sa...

Att köpa blommor till krukorna är så härligt. Allt blir nytt och färdigt! Lycka till med ogräsbekämpningen...vågar inte ens tänka på hur det ser ut hemma hos mig!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Maria sa...

Härligt att ta sig en lång lässtund i hammocken. Jag är lite dålig på det när jag är hemma. Hoppar upp och "måste" fixa än det ena än det andra. Men om jag åker till en strand, då långläser jag...

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Jättesöt.

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Superfint!! Själv har jag precis slängt de sista penseerna och tänker att jag ska fixa fint i de krukor som behövs när vi varit iväg på semester. Tack för inspirationen!

Hans Ström sa...

Mycket fin blogg du har.
Jag odlar mycket själv, varje år
planterar jag ut 12.000 blommor se gärna min sida på Facebook.
Och alla är välkomna att titta
inom min trädgård är öppen för allmänheten.
Gå Till Hans Ströms trädgård på Facebook