tisdag, juli 10, 2012

Ett besök i kolonin

Igår kväll hälsade jag och några trädgårdskompisar på i ett litet hus med trädgård. Vi träffades när vi var på trädgårdsresa i Danmark i våras. Eftersom jag är familjefri den här veckan passar jag på att göra saker jag sällan får tid med annars... det här var en bra grej!
Efter kaffet gick vi en runda i området. Det var lite duggigt och inte så många hemma, så jag vågade mig på att fota en del av lotterna. Finns det någon särskild kolonilottstil? Nja, det kan se ut lite hur som helst!
Överdåd av blommor...
Ett ställe att odla sitt specialintresse...
Färgstämt och harmoniskt hos akvarellmålaren...
Färgglatt...
Pedantskött...
Eller kanske det här är kolonistilen?
Eller det här?
Det här är i alla fall ett toppen sätt att snabbt få en dos inspiration!
Man rymmer 2-3 kolonilotter på en vanlig villatomt. Kanske man skulle göra ett trädgårdsrum som får heta kolonin... där man smackar in allt man vill ha på en liten yta? Och så en söt liten bod (jag blev helt kär i de här små, nästan hundra år gamla stugorna). Skulle inte det vara lite mysigt?

Eller är du lite sugen på en riktig?

En kul grej med denna kväll var att jag också fick träffa Fingerspitzengefühl!

3 kommentarer:

Anngus sa...

Såna härliga trädgårdar!

Eva sa...

Vilka härliga koloniträdgårdar, och vilken fin blogg.

Jo sa...

Det lilla koloniområdet är ju alldeles förtjusande! För att inte tala om Litet Hus-kolonin! Trevlig är hon dessutom, så det kan ju inte bli bättre! :)
Fina bilder du visar, de är verkligen som en liten stad i miniatyr när man går omkring i ett sånt område. Man blir ju så sugen på en liten kompakt trädgård!