tisdag, juli 17, 2012

En dansk hörna

Jag har gjort en dansk hörna i köksträdgården! När vi var i Danmark besökte vi Henriettes plantskola och på baksidan hade hon nästan det bästa... massor av sten och tegel och annat man kunde rota runt i. Jag tycker det är kul att kolla sten! Jag blev helt till mig när vi hittade detta fina tegel och var bara tvungen att ha några bitar. Så snygga! Vad ska man ha det till? Jo, en dansk hörna!

På loppiset vi besökte på vägen till Anne Justs trädgård fanns en del krus som liknade Höganäskrus, men som var danska. Jag ångrar jättemycket att jag inte köpte! En sån hade varit perfekt. På ett loppis här hemma hittade jag i stället denna ytterkruka och den är rätt i färgen i alla fall. Flaskorna där bakom är inte alls danska utan holländska (tror jag)... Hm, det går inte så jättebra med det danska temat, men jag tyckte de skulle vara fina ihop med teglet. Och vad ska man ha för växt i kruset? Vad är typiskt danskt? Det kunde jag inte heller komma på, så när jag hittade denna rödvita verbena var det givet att denna skulle jag ha till min danska hörna!
Det danska lilla hörnet finns vid första pallkragen när man kommer in i köksis...
...som jag ser när jag sitter i mina danskfärgade solstolar...
Kolla, jag har äntligen fyllt krukor och tunnor med växter! Det är riktigt gott att sitta där med en kopp kaffe!
Hjälp mig gärna med idéer om vad man kan ha i en dansk hörna. Och om du som läser kommer från Danmark, lämna gärna en hälsning! Ha det gott!

10 kommentarer:

Törnrosa sa...

Du har så härliga och spännande idéer. Verkligen inspirerande och mysigt hos dig.
Hej från Törnrosa

litet hus sa...

väldigt bra val av dansk växt tycker jag!

Lotta 8`) sa...

Fin dansk hörna, kan inte bli bättre :) och jag kan inte komma på fler danska saker, kanske en öl-flaska? en Tuborg "hvar gang" ;)
Roligt att du lyckats så väl med köksodlingarna. I år har jag gul lök och den späda löken är så god! Det skall jag sätta nästa år med.
Annars är det dålig växtkraft hos mig, blött, kallt och sniglar men sätter mitt hopp till en fin augusti.
Förresten - vill du ha Stjärnflocka, så har jag massor av vit, svagt rosa, vit med variegerade blad, hör av dig i så fall.
Ha en fortsatt skön sommar :)

Anna Vattenkanna sa...

Så roligt med en liten temahörna! Verbenan är för snygg med sina danska färger. Du skulle ju kunna ha ett litet Bornholmsfikon i en kruka...

Kram

infing sa...

Där hade Max gillat att sitta, han är tokig i allt som har med DK att göra!

I Tages trädgård sa...

En sån fin liten hörna! Kul med ett tema så där. :) Kram Hanna

Bettina Bäck sa...

Kul! Och så är det ju så kul att fixa och dona också, och kunna njuta av resultatet länge efteråt.

Veronica sa...

Åh, vad fint! Det är så roligt och lite överasskande med små teman lite här och var i trädgården. Mer danskt!?? Jag har en 10 cm hög svart porslinsfigur av Den lille havfrue som står malplacerad hos mig på en hylla och dammar! Den kanske du vill ha skickad till dig?

//Veronica

Trädgården på Höjden... sa...

Härligt med det danska temat. Jag gillar verkligen den fina ljusslingan på armeringsbågen.
Njuta kaffet och tänk danskt ;-)
Hälsar Åsa

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Vilken härlig ide!! Själv är jag halvdansk så jag borde kunna komma på nåt bra till dig, men semesterhjärnan vill inte riktigt funka... Jag återkommer när jag kommit på nåt! Det ser otroligt mysigt ut iaf!!