måndag, augusti 02, 2010

Tre veckors nätpaus

Vi är hemma igen efter att ha tillbringat tre veckor i Norr- och Västerbotten. Hela den här dagen har varit en seg deg efter att vi kört i 17 timmar (inklusive stopp) och kom fram tio i fem i morse. Vi valde att sträckköra den här gången och köra så mycket som möjligt när pojkarna ändå sover. Det är ett sånt projekt att stanna och övernatta när man har så mycket grejer och så mycket passning på pojkarna och så katter på det. Förutom misstaget att inte ta en lek- och springpaus sent på kvällen så gick resan hyfsat bra. Eller vi kom fram i alla fall... :-)

Tyvärr har jag inte varit så flitig med kameran. T ex har jag inga bilder på vårt två nättersstopp hos vänner i Bollnäs. En hälsingegård som varit obebott sedan förra sekelskiftet (sommarställe sen dess). Alla gamla möbler och tapeter och miljöer... ah vackert. Dock var det magknip för tvillingföräldrarna som skulle passa två tvåochetthalvtåringar utan leksaker.

Inte har jag några speciella bilder från veckan i skogen heller. Jag hade Elmer och en storebror och efter halva veckan bytte vi brorsa. Toppen!

Inte har jag bilder från när vi besökte vänner i Luleå och Råneå.

Däremot har jag bilder på solnedgången över "Manhattan"...

En annan kväll:
(utsikt från svärmors stuga)

Pojkarna har spenderat massor av tid med farmor, K-G, mormor, morfar och kusiner. Mycket bad har det blivit......och färska jordgubbar med grädde. Ännu mer blåbär faktiskt, men inga bilder på det. Dessutom har vi haft namnkalas för Elmer. Vi bjöd bara närmaste släkten, men eftersom pojkarna har nio kusiner på min sida, som allihop kunde komma så blev det ganska många människor! Vi lyckades ta en finfin kusinbild med alla tolv kusiner, men eftersom jag inte frågat om jag kan lägga ut den så hoppar jag det.

Och trädgården då? Jo, den frodas! Rådjursdjävlarna har hyvlat mina jordgubbsplantor och lite annat, men annars så är det grönt och fint här hemma. Riktigt mycket ogräs att ta hand om! Idag har vi ätit vildhallon och konstaterat att körsbären är övermogna.

PS. Jag åkte inte på Öppen trädgård i år heller. Hade inte lust att besöka trädgårdar jag redan varit till och orkade inte åka till Umeå. Hoppas det kommer lite nya trädgårdar till nästa år.

6 kommentarer:

Vikkan sa...

Välkomna hem! :-)

Evelina sa...

Ni verkar haft toppenveckor! Vilka Fantastiska solnedgångskort!!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilken pärs till hemresa ni haft! Men jag förstår att ni valde att köra i ett sträck. Fina bilder med solnedgång från stugan!

Wallins på Hembacka sa...

Kul att du är tillbaka igen! Har läst din blogg sedan i våras och ser fram emot att fortsätta följa din trädgård.

Iréne JB sa...

Välkommen hem. Lite typiskt eller, nyss hemkommen och direkt ett nytt blogginlägg. Ni verkar i alla fall haft det bra där uppe i norr.
Det blev inga öppen trädgårdsbesök för mej heller. Var på väg hem från Arvikafetivalen den dagen. Det blir inte mycket trädgård över huvud taget just nu. Energin har liksom gått över till andra projekt. Blir alltid så att jag hoppar mellan alla mina intressen. Och trädgården finns ju kvar.

Ika sa...

Välkomna hem igen! Ligger lite efter i att läsa alla bloggar men jag läser när jag har en stund över. Synd att du inte hade mer kort men ibland är det skönt att bara vara med och inte tänka på kameran.