tisdag, augusti 31, 2010

Alfabetet enligt Sigge och Hugo

A - Alva (som i Alvar)
B - Baan (som i banan)
C - Ka-o-in (som i Carolin)
D - Docka
E - Elme (som i Elmer)
F - Fammo (som i Farmor)
G - Gubbe
H - Ugo (som i Hugo)
I - Isba-bell (som i Isabell)
J - Beppe (som i Jesper)
K - Katt (eller K-G eller Kister)
L - Linna (som i Linda)
M - Mamma
N - Nikka (som i Niklas)
O - Ooooooooo
P - Pappa
Q - Den är svår...
R - Rååri bääs-bil (som i Rorri räserbil)
S - Sigge
T - Tomas tåååge
U - Ulla
V - Vikkan
X - Esks
Y - Yyyyyyyyy
Z - Zzzzzzzzz (som i fluga)
Å - Åååååååå
Ä - Äääääääää
Ö - Öööööööö

Här är några av grabbarnas favoritböcker. Favoriten alla kategorier är en fordonsbok som ligger i delar bakom Hugo (lagad många gånger) samt Fordon och farkoster (gammal bok från loppis). Full fart, Molly har också varit poppis länge. Världens tråkigaste bok som pojkarna fortfarande drar fram är Bilderboken med tigern på. Det var bokstäverna på den bokens framsida som var de första som pojkarna lärde sig. Men jag är så less på denna bok! Pojkarna tycker det är mycket roligt att bjuda på citroner och chilifrukter!

När pojkarna äntligen kunde titta i böcker utan att riva sönder bladen, dvs när vi kunde ha vanliga böcker och inte bara kartongbladsböcker så var Hej alla vinterdjur och Hej alla djurungar toppen. Dessa kommer fortfarande fram. Härliga bilder med klappvänliga djur. Rekommenderas varmt!

Det är bara den sista tiden som vi kunnat läsa en bok från pärm till pärm med en berättelse att följa (om jag bortser från Max-böckerna). Okej, koncentrationen är fortfarande inte alltid på topp... Just nu är det i alla fall Mamma Mu som gäller. Vi har bara två böcker och boken med Mamma Mu som får ett sår väcker visst otroliga känslor för just sidan där Mamma mu är så ledsen har de svårt att släppa! På Play Bolibompa kan man se Mamma Mu-filmerna, underbart!

Jan Lööf är också toppen. Sagan om det röda äpplet till exempel. Den här ABC-boken som Sigge tittar i återkommer de till gång på gång.

Maja tittar på naturen läste vi häromkvällen och efter det har de snackat om Maja och grodan så den boken har kommit fram fler gånger. Kul tycker jag. Vi är i skogen nästan varje dag.

5 kommentarer:

Vikkan sa...

Roligt att jag fick vara med i alfabetslistan! *ler från öra till öra*

Hur har ni det? Såg din förfrågan på FL men orkar inte skriva i tråden för tillfället. Läser mest. Men tyvärr jobbar jag 100% nu så helgerna är då tillfälle ges för träff.
Å det måste vi ju göra snart tycker jag! :-)
Kram Vikkan

Esmeraldah sa...

Jan Lööfs alfabetsbok är poppis här också. Och Mamma Mu. Pettson är skoj också!

Evelina sa...

Men duktigaste pojkar!! Vad de kan!! Kul med boktips. Känner igen det där att "den gamla tråkboken med bilder dras fram". Måste nästan lägga undan den, men har inte riktigt hjärta till det när det är en bok som de uppenbarligen tycker om.

Elin/Olivia/Matilda sa...

Tack för tipsen!

Anngus sa...

Underbart alfabet