onsdag, april 15, 2009

Gardening by presenning


Jag åker och köper nya presenningar för jag hittar nya ställen där jag vill ha bort envisa ogräs. Nu senast är det taggiga björnbär och besvärliga rönnspirea som jag vill hejda framfarten på. Det får se ut som hej kom och hjälp mig. I mitt huvud är trädgården ändå vacker och så som den kommer att vara om x antal år...

Men... idag kikade jag under en av presenningarna och höll på att svimma. Där under frodades kirskålen som aldrig förr! Det räcker alltså inte med presenning. Nu måste jag åka och köpa svart plast. Ett helt år med ful presenning i trädgården till ingen nytta. Man kan ju gräma sig för mindre.

Oj vad vi har jobbat idag då. Svärmor plus K-G är här i veckan och svärmorn tar hand om pojkarna (TACK!) och vi andra fixar. Idag åkte vi och hyrde släp, körde till grustaget två vändor för att hämta dressand. Krattade ut 33 skottkärror med sand på platån. Sen lånade vi en jordfräs och fräste ner sanden. Ikväll har jag krattat ut och försökt jämna till, samt kantskurit kring rabattmuren. I morgon ska vi så! K-G gjorde ett hästjobb med jordfräsen och det tackar jag väldigt mycket för!

Jo igår gick jag över platån och grävde upp ogräs. Maskros mm. Hopplöst svårt att känna att man får upp allt. Så... vi får se hur gräsmattan blir med tanke på alla arter som frodades här förra sommaren.

PS. Det kommer nog några inlägg på raken här. Bäst att passa på att blogga när man äntligen fått med sig kameran ut!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill bara berätta hur jag gör i min trädgård som har otroligt mycket kirskål som jag förstås tröttnat på. Jag började förra sommaren med att lägga tjockt med tidningspapper (dagstidningar, ej plastat papper) och sen antingen plattor över eller bara täckbark. Med tiden förmultnar tidningspappret och förhoppningsvis har kirskålen försvunnit, men det får tiden utvisa!!

Ika sa...

Jag som är redo att springa ut med en pressening vilken dag som helst för att täcka över den förbaskade kirskålen.

JennyN sa...

Lägg en decimeter jord uppepå presenningen, så blir det mörkt och tugnt för Kirskålen som förhoppningsvis kvävs. Så sår du ringblommor eller vallmo eller sallat i jorden på presenningen, så får du lite fint/nyttigt medan du väntar på att presenningen skall göra nytta...

India sa...

Så vi har alla lite problem med kirskål tydligen. Jag har tänkt mig detta året att lägga tjockt med tidningspapper och sedan halm ovanpå. Jag har haft halm (inga tidningar) i hallonkvarteret och i år är jorden kanon fin där, fukten behålls men inget ljus når ner till ogräset. Det enda som går igenom är tistlar och de kan man ju dra en efter en när de kommer eftersom jorden är fuktig o mjuk under så går de lätt att dra upp dom. Jag gillar inte svart plast den är så besvärlig och fastnar i allt.