tisdag, april 21, 2009

Dom små trädgårdsmästarna

Jag får hjälp med att vattna blommorna :-)

Det var fullt upp förra veckan. Vi fräste ju och höll på. Tyvärr blev jag inte klar med finishen så jag kunde så på torsdag och på fredag morgon packade jag bilen och åkte till Örebro med pojkarna. Kom hem i söndags, men det har inte funnits tid för trädgårdsarbete förrän nu i eftermiddag. Typ en timme. Nu är jag ensam med pojkarna igen och då går allt i ett makligare tempo.

Känner att jag måste kratta några varv till. Jag har aldrig anlagt en gräsmatta förut. Hur noga ska man vara? Överallt står det att det är viktigt med underarbetet... svårt tycker jag. Hoppas jag är klar i veckan i alla fall.

13 kommentarer:

mitt gröna hjärta sa...

Vad kul att hitta ännu en trädgårdsentusiast som försöker få ihop tiden med projekt och barn!
Jag har startat en trädgårdsutmaning på min blogg där du gärna får delta så fler kan följa dina storslagna planer!
Jenny

Vikkan sa...

Vad söta pojkarna är med sina blingomössor!

Hoppas ni kommer till oss på fredag!

Kram Vikkan

Sussi sa...

Hej! Oj vilka duktiga pojkar du har! De är nog lik sin mor. Vad långt våren har kommit hos er... Avis!
Jag tycker du/ni verkar hinna enhel del i trädgården, men å andra sidan är det väl mycket viktigare att vara med grabbarna så mycket man kan innan de blir stora och flyttar ut. Tiden med barnen går alldeles för fort! Och trädgården försvinner ju inte utan är kvar när man har tid!
Tack för den fina titten, på återseénde.
Tingeling Sussi

Karin sa...

Sötisar i lika galonisar! Imponeras av din framfart i trädgården, jisses. Idag lärde jag mig av Bosse Rappne som intervjuades i Mix Megapol att gräs inte växer under +6 grader, det är min ringa kunskap om grässåning!!! Lycka till! Karin

Karin A sa...

Världens sötaste hjälpredor! Vilken fin bild! Kul att läsa om dina projekt Linda. Kram Karin

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Hur lyckas de med att alltid se helt bedårande söta ut!? Tack för nya favvobilden! Vad duktig du är med allt arbete i trädgården, jag har några decimeter snö kvar som ska smälta innan jag behöver ta itu med gräsmattan.

Anonym sa...

var noga med att ytan blir jämn, rulla med en riktig gräsmatts rulle- vad de nu kan heta på riktigt...- eller stampa den med nå tungt. tjälen gör ju nog sitt att gräsmattan är ojämn efter vintern, men vis av våra egna mattor så märker jag tydligt de områden som jag varit jätte noggrann med, stampat och fyllt på med extra mylla,före gräsplanteringen, det lönar sig! lycka till!

Monica sa...

Jättesöta små-trädgårdsmästare!!

Lycklig tvillingmamma! sa...

Fins pojkarna!
Såg på "äntligen hemma" när han anlade en gräsmatta, det han sa var att kratta, kratta och kratta och platta, Underarbetet viktigt, oj, vad vi skrattade, så duktiga var inte vi, men vi anlägger dock ingen yta som är platt.
Lycka till!

Anonym sa...

Åh vilka fina trädgårdsmästare du har!!/Emma

Hanneles paradis sa...

Härlig bild :)

Lotta sa...

Gulligt =) Tänk vad vatten dina blommor kommer att få ett par år framöver!
Det där med gräsmatta är jag inte bra på, försöker ju ta bort den jag har ;) Men blir det ojämt, får du justera till hösten igen så spar lite jord som du har att fylla groparna som blir när den sjunker här och där. Ha nu en härlig helg - skall ju bli kanonväder! Kramen ´8`)

Linda V sa...

Tack för alla era kommentarer!