onsdag, januari 07, 2009

Vänner

Uppdaterat: Om ni vill se mer av Mollies härliga barr så ska ni spana i hennes mammas blogg, Prinsessan på ärten. För året nystartad, gå in och kommentera vet ja!

---

När jag skrev summeringen för ett par dagar sen så glömde jag skriva om en av de grejer som betytt mest under 2008. Det är att jag lärt känna så många underbara människor. Jag har t ex skrivit om det här och där och lite där.

En sak som jag kanske inte skrivit nåt om är mammorna i föräldragruppen. Bvc var helt öppna med att vitsen med att vi samlats var att vi skulle lära känna varandra - och kanske få svar på eventuella frågor vi hade. Jaha, tänkte vi och såg skeptiskt på varann :-)

Efter att de bvc-organiserade träffarna och babymassagen var över fortsatte vi ändå att träffas varje onsdag hemma hos varann. Och det har verkligen blivit veckans höjdpunkt! Som nybliven tvillingmamma var man väl inte allt för pigg på att upprätthålla ett socialt liv, men träffen varje onsdag har varit prio ett. Nästan alla i gruppen är inflyttade som vi och det känns riktigt, riktigt bra att numera ha vänner på promenadavstånd. Som dessutom är lika insnöade på bebisar som en själv. Med dessa kan man prata sömn, mat, utveckling och vikt till förbannelse. Vi har inte tröttnat!

Nu fyller våra bebisar ett år på löpande band. Ett år!!! Två kalas i december och vi snittar ett i veckan nu i januari. Idag var det lilla Mollie som firades. Hade för en gångs skull med mig kameran och lyckades ta några bilder. Nu blir det inga bilder på mina mammavänner, utan det är mest våra ögonstenar som fastnar i kameran!

Visst har även så här små barn ett visst utbyte av att träffas. När vi är på Öppna förskolan märker vi att våra barn redan "känner" varann och gärna är i varandras närhet.
Tess med massor av fuskmat. Sigge och Mollie i bakgrunden. Tess är den enda som redan går i sällskapet.
Sofie fyller år på samma dag som Mollie. Firas på fredag!

Molly är en tjej med många åsikter. Jag minns tyvärr inte vad det var hon berättade här!

Det bästa är nog att få pilla med kompisarnas leksaker. De är fullt upptagna och sällan nåt gnäll som det kan vara hemma när man tröttnat. Hugo var väldigt förtjust i Mollies rosa Bobby Car! Hugo pekar med pekfingret!

Tyvärr var Nadja hemma och sjuk den här dagen.

5 kommentarer:

Ika sa...

Jag kan heller inte lägga upp några bilder, har försökte hela kvällen. Mitt resultat kommer under helgen bl a.

Har inte så mycket erfarenhet av bebis så om du vill prata om nåt annat är det bara sätta sig i bilen. Vi är inte långt borta.

Linda V sa...

Ika: Och då räknade jag inte upp mina trädgårdsvänner! Det är hur roligt som helst att få lära känna dig! :-)

Störigt med bilderna, jag får testa en annan dag. Nu är det läggdags!

Vikkan sa...

Det har varit ett stort nöje och lära känna er också under året som gick!!! *jätteglad för våra nyvunna vänner*

Vi hoppas vi kan följas åt många år framöver!

Massa kram
Vikkan, Elias och Johanna

Karin sa...

Vilka fina bilder! Vad härligt med en BRA f-grupp, det kan verkligen vara lite hur som helst med den varan... Förresten, kan Mollie skänka lite hår till mina Skalle-Pellar? Det var värst vilket barr hon har, Ursöt!!

Dina telningar också, förstås, de är bra lika varandra :) Var de enäggs? (förlåt den eviga eviga frågan...)

Maria sa...

Helt underbara kort. Tack ännnnuuuu en gång. Mollie sov som en stock till 08:30 och kröp med en gång till sina nya leksaker!
Är så glad att jag lärde känna er. Har verkligen varit en "morot" när vardagen ibland varit tung & motivationen låg. :)