tisdag, april 26, 2011

Spontanutflykt till Botaniska

Ryktet går att de japanska körsbärsträden blommar och strax innan jag skulle åka och hämta stora killarna på dagis bestämde jag att vi drar iväg och kollar nånstans. Var då? Jo på Botaniska! Sagt och gjort. "Vi ska till en jättestor park... en blompark!" grabbarna var på. Efter att vi lagt pengen i grinden såg vi genast blommiga träd som vi var tvungna att spana in lite närmare.Mycket härligt.
Det var bland annat japanska dvärgkörsbär, inte så dvärgigt enligt mig. Snacka om trädgårdsrum!
Vi gick vidare in i parken. Grabbarna gjorde en lov, men detta gav mig inte magknip idag, vilket det hade gjort för ett halvår sen. De kan faktiskt komma när man ropar nuförtiden. Fast helt kan jag inte lita på dem, det hände en springincident på slutet, suck.Det finns ingen standardlekplats på Botaniska utan det finns såna här trädinosaurier man kan klättra i. För att slita dem från dinosaurierna fick jag locka med bullar på fiket. Pojkarna störtade in på fiket och ropade högt så ingen kunde missa "Finns det bullar här?". Bullarna var slut så det fick bli glass!Vi satt i den skira skuggan under en blommande körsbärskornell. Vilket underbart litet träd. Känns som att den blommar länge? Jag såg en körsbärskornell (tror jag det var) som blommade för ett par veckor sen.Här fastnade vi en bra stund, fastnade i ett samtal med en annan tvillingmamma (tjejer på fem och en lillebror på två). Pojkarna lekte i en... staty? Något krisigt moment när vi skulle dra vidare, klockan var redan tjugo i fem. Skorna hade åkt av mm. Men vi redde ut det med. Vi tog vägen genom bambuskogen. Här är det några ormbunkar i motljus som vecklar ut sig.
Elmer var på gott humör, men ville väl helst gå själv.I ett obevakat ögonblick smiter han från vagnen!
Jag lyckas fånga honom innan han börjar rycka upp skyltarna!Storebrorsorna tyckte också att skyltarna var intressanta, men de (tack och lov!) avstod från att rycka i dem utan "läste" istället.Vitsippor, vitsippor.På vägen ut fotade jag ett bergkörsbär. Nja, jag är inte ute efter den här formen på träd.
I bilen hem var det ett himla liv "Jag vill vara där igen - böööl, Jag vill vara där igen - böööl." Så det är väl bäst vi åker dit fler gånger!

Det är väldigt skönt att vi kan göra såna här utflykter utan tvillingvagn numera.

6 kommentarer:

Anette sa...

Vilken utflykt! Behöver nog också ta en tur till botan snarast...

Lotta Sultan sa...

du är fantastiskt duktig. hålla reda på tre som springer och vara så flitig fotograf också. impad!

Fru Elin sa...

Vilka härliga bilder! Kommer helt klart att kika in här igen för inspiration! =)

Anonym sa...

Vad mysigt ni har haft det! Kul att killarna uppskattade det (Det gäller att uppfostra sina barn rätt här ;) ).
Ja, det är jättejobbigt att hunden är så sjuk. Hon är snart 10 år, så vi vet ju att vi kanske inte har så mycket tid kvar med henne.

kram

Erika sa...

Händer att jag tar den vägen hem faktiskt så varför inte låta bilen stanna till i parken för att njuta av dessa underbara träd.

pharmacy reviews sa...

Vilken utflykt! Behöver nog också ta en tur till botan snarast, att jag tar den vägen hem faktiskt så varför inte låta bilen stanna till i parken för att njuta av dessa underbara träd.