måndag, april 11, 2011

Jag är på gång!

Plåtarna är nästan borta! Under fanns en massa gamla snigelägg och så tusen pinnar och rötter. Nu blir det den intressanta uppgiften att känna på jorden med grepen och få bort så mycket rötter som möjligt. Jorden är väldigt bucklig och behöver planas ut. Lite jordförbättring ska till och sen är frågan om det blir gräs eller om det blir träd och marktäckare. Jag vet ju vad jag vill, men det är ju tiden (och pengarna)!Köksträdgården behöver kompost eller stallgödsel och så vila nån vecka, för sen ska det sås! Sen är det finishen med väggar av pil och golv med flis och grus som behöver fixas. Kanske detta året.Jag har grävt bakom muren vid sandlådan, där jag tänkt plantera smultron. Barnens farmor (hennes hand försöker hindra Elmer från att krocka med grävskopan) är här och allting är så lätt. Pojkarna som är snoriga och hostiga och hemma från dagis har varit på topphumör och inte gnällt, bråkat eller smitit. Fantastiskt. Vädret har också hjälpt.


Igår fyllde Elmer 1 år!

6 kommentarer:

Nillas Trädgård sa...

Ja både tid och pengar är alltid en brist... men den som väntar på något gott.... Det kommer.

Ika sa...

Grattis i efterskott Elmer! Jordfräsen står hemma hos oss redo att arbeta om ni behöver.

Anonym sa...

Hej Linda!
Vi på Liseberg gillar din blogg jättemycket och vill vill väldigt gärna bjuda in dig till vårt bloggevent vi har under öppningsdagen av Lisebergs trädgårdsdagar men jag behöver få tag i din mail :) maila mig på johanna.olausson@liseberg.se så ser jag till att du får inbjudan till eventet.
//Johanna, LIseberg

karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilket härligt väder, vad skönt att M är på besök så du hinner fixa i trädgår'n. Stor grattiskram till Elmer!

Sofie - Mamma till de två sa...

Vilken UNDERBAR köksträdgård du gjort.
Jag letar och kollar runt efter inspiration till vår oändliga trädgård som just nu är ingenting utom massa massa gräsmatta!
Vet knappt var jag ska börja.

Är ju som du skriver man ska ha tid och råd oxå..