söndag, april 17, 2011

Blåbärsstigen

Det börjar klarna lite hur det ska bli "under plåtarna". I torsdags var jag till en handelsträdgård och kollade på träd och buskar. Det blev inga trädköp, men några blåbärsplantor fick jag med mig hem. Naturligtvis ska jag sätta dem här! Möjligtvis blir det lite skuggigt, men sol halva dan i alla fall. Vi testar.


Jag har satt granstörar för att markera var träden ska stå. Enarna får nog stanna kvar ett tag, tills träden etablerat sig. Träden då? Jag är inne på Katsura och Korstörne (högst upp) och sen vill jag ha ett tredje träd (längst ner)... med en vid krona. Grunnar fortfarande. Skulle det bli konstigt med ett bergkörsbär? Har varit inne på Magnolia också. Eller någon lönn.


Inte hade jag planerat att jag skulle bygga en stödmur den här helgen, men det fick bli lördagens syssla. Hade lite stenbrist, så jag är inte riktigt klar. Fick hjälp att banka ner störarna som skärmväggen ska fästas på. Störarna behöver stöttas upp och sen ska skärmväggen monteras fast. Skärmväggen är rullen som syns till vänster i bild. Snart klar!Sen har jag tillbringat ett par timmar i slyhögen med kompostkvarnen (KG har också hjälpt till!). Fliset ska jag lägga på stigen, samt i kökträdgården. Minsann fanns det himla fin jord längst ner, så jag har grävt ur flera skottkärrelass och lagt ut på "blåbärsstigen". Vilken skatt! Nu ska jag försöka få till en mer ordnad kompost för trädgårdsavfall. Och bli bättre på att sortera ut taggbuskar och tjocka grenar. Och flisa grenar också, vilken skillnad det blir i volym!!!


I morgon åker svärmor och KG, bööl. ÄR SÅ tacksam för all hjälp vi fått den här veckan!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Så mycke det har hänt hos er! Bra att ni har haft hjälp hos er :) Kram mor

Ika sa...

Du har kommit jätte långt med trädgården redan i år känns det som. Jag är nöjd att jag lyckats rensa några rabatter.

online pharmacy sa...

en gång tog min fru mig till denna marknad trädgård och jag hade inte varit på ett ställe som detta, men konstigt nog jag gillade det och vi köpte en del bra saker för vår trädgård

Enjoying my *new* lifestyle sa...

Hejsan :)

Jag fann din blogg när jag sökte på rosor, för jag är nu inne på att kpa klätterrosor ;)

Så tittade jag vidare i din blogg och det var så fint och mycket vackert att se på, med all planering, trädgårds fixande, plantor och mycket mera.

Själv går jag och drömmer och fantiserar om hur jag skall ha det. Jag vill så mycket, men det kostar också, när jag vill köpa något :)

Tänkte på din Skärmvägg? Vad har Du köpt denna och vad kostar den samt vart får jag tag på en sådan:)

Jag skulle så gärna vilja sätta upp skärmvägg för att skapa ett rum, eller rättare sagt ett hörn med två väggar :)

Jag lägger till dig i min blogg så jag kommer hit flera gånger ;)

Tack för titten;)