måndag, april 04, 2011

Odlingsträff

Igår var jag på en odlingsträff som Sabina i trädgårdsnätverket dragit ihop. Hon ville träffa andra som gillar att odla grönsaker. Själv har jag ju hållit på i väldigt liten skala, men är intresserad. Hon drar på stort! Oj vad hon kan och har planer! Vi började med en sväng i växthuset och i trädgården och sen gick vi ner i källaren. Här är vi och tittar på frösåddsfabriken och Sabina berättar om sina sådder. Här var det full fart må jag säga! Det var sallad.....purjolök... ...och kål och tomater och andra grönsaker, sommarblommor och dahlior och en massa annat. Ändå hade hon en massa kvar att så! Vi andra låg lite i lä här, men det finns fortfarande tid att så! Vi fick en massa tips om jord och näring och lysrör och var man handlar billigt. Själv fick jag världens tips som jag inte fattar att jag kommit på själv! Jag sår ju i godislådor, men har haft problem var jag ska ställa dem om jag gjort hål i dem (behövs för dräneringen, speciellt om man tar ut lådorna på våren så de får stå ute i regnet, gäller särskilt perennerna). Ja, det enkla tipset är ju att helt enkelt stapla den håliga godislådan i en låda som är hel!Gud så enkelt. Sen gick vi upp och fikade (Sabina hade både bakat bröd och sockerkaka!). På bordet hade hon även dukat upp en massa böcker och tidskrifter om odling. Jag hittade en klar favorit som jag bara måste ha: Grönsaksodling - enkelt, ekologiskt & gott av Lena Israelsson. Den såg otroligt inspirerande ut och var fullsmockad med odlingstips. Och inte var den så där övermäktigt tjock som hennes stora bok om köksträdgård. Provläs här! Efter en massa härligt trädgårdssnack åkte vi alla hem lite mer peppade och jag ska försöka ta och sätta några fröer så snart som möjligt. Tack för den trevliga träffen, jag hoppas vi kan ses igen när det kommit igång ute!

4 kommentarer:

Rebeccas.se sa...

Vad trevligt att träffa andra entusiastister! :)

Vikkan sa...

Nu inser jag ju att jag saknar en källare vääääldigt mycket.

Det hade ju varit trevligt att vara med på odlingsträffen också, men det får bli till nästa år. I år lär det väl inte bli odlat i så stor skala ändå, men jag har ju ambitioner att både sätta potatis, vitlök, sockerärtor, morot, palsternacka, gräslök, salladslök och plocksallad.

Hmmm, får se vad vi hinner och ifall maken får snickrat ihop två odlingslådor till eller ej. För de är ju mycket snyggare än pallkragar.

Sabina sa...

Vad fint du har skivit om mig =) det värmer!
/Sabina

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Wow! Jag blir helt mållös, vilken energi hon har!