söndag, mars 27, 2011

Trädgårdstoppen

Jag kollar på Trädgårdstoppen på TV8 och min favoritträdgård hittills är den sista, Solhem i Rögle. Blir såååå sugen att plantera träd. En dag ska jag göra en lista på önsketräd. Vilka är dina?

8 kommentarer:

Rebeccas.se sa...

Ja, den var så fin! :)

//Rebecca

Hem och Harmoni Marie sa...

Det programmet missade jag men kanske jag kan hitta det på nätet. Tack för tipset!

Jag planterade ett silverpäronträd för två år sen och det är nog min favorit. Än så länge litet men förhoppningsvis skjuter det fart i år.

Ha det gott, kram Marie

Sophia Callmer sa...

Träd är lätt att bli besatt av, har blivit trädgalen..drar upp från frön, men sen har vi också 3 tunnland att bre ut oss på här som tur är. Spänd är jag på att se hur den kaukasiska vingnöten kommer att trivas och en fin lärk jag fick fick från Arboarctivcumbloggarna. Kan varmt rekommendera trädnörderi..kram Sophia

Jutis sa...

Besökte denna trädgård för 2 år sedan under Trädgårdsrundan i nordvästra Skåne. Och den är precis så fantastisk som den ser ut att vara!
Är själv förtjust i rönnar, och har en pärlrönn och en carmencitarönn. En himalayabjörk står på önskelistan.

Linda V sa...

Vad kul att nya kommenterar! Måste kika in på era bloggar :-)

Marie: Silverpäron är ett ljuvligt träd! Funderar också på det... men var! Var så nära att köpa i höstas då de reade ut!

Sophia: Det där lät riktigt avancerat! Jag har en liten ekodling under vår ek, ungefär på den nivån är jag. Men jag ska absolut så träd med grabbarna framöver.

Jutis: Jag köpe en carmencitarönn i höstas och ser verkligen fram emot hur den tar sig och ser ut. Den verkar ha överlevt vintern och klarat sig från gnag :-)

Nillas Trädgård sa...

Jag har sådan lust att skriva "vilket träd som helst" eftersom jag bor mitt ute på en åker och det blåser som attan här :-)
En stor fin ek skulle jag vilja ha, men hängbjörkar är också fina.
(Satt och googlade lite och hittade hit)

"Infing" sa...

Jag älskar också trädgårdstoppen, himla inspirerande och den 8:e börjar trädgårdsfredag igen...man får ju riktigt frossa i alla härliga program!

Mitt favvoträd är Robinia (pseudoacacia), vi har tre stycken hos oss! Doftar underbart i maj!

Ika sa...

Just nu tänker jag mest på Lind, Ek eller Björk till åkern så att vi slipper biljudet.