måndag, mars 21, 2011

Pillat med jorden

Sticklingarna som pojkarna hjälpte till att plantera för snart två veckor sen, växer så det knakar. Det är snöflingor och... hjälp har jag redan glömt... Apple blossom pelargon? Jag tänker mig dem i balkonglådorna på altanen i sommar. I lördags planterade jag också om mina två Mårbackapelargoner som lyckats överleva vintern i källaren. Jag tror dom gått runt på källarfukt, för riktigt bortglömda har dom varit ett tag! Jag tog en massa sticklingar på dem, så nu blir det en riktig pelargonsommar. Får se nu om jag lyckas hålla växterna vid liv i två månader. Jag får viss hjälp av mina medhjälpare. Växterna står i deras rum (ännu inget som åkt i golvet, så stora pojkarna blivit!). Jag var nästan på väg att så lite fröer också, men då tog lecakulorna slut, attans. Jag köpte årets första penséer för ett tag sen, tillsammans med några lökar kungsängslilja. Det är för kallt för kungsängsliljorna så jag har flyttat krukan in och ut ett tag nu, men nu har dom nog blommat färdigt. Samtidigt har inte alls penséerna tagit sig. De är små och blygsamma. Och inne så har en orkidé börjat blomma om. Det är magiskt det där. Ibland går det automatiskt eller så lyckas jag ha död på dem. Jag hör att en del redan börjat vårstäda i sina trädgårdar. Här är snö, surt och sumpigt. Det får nog töa färdigt och torka lite först. Och snödroppar och julrosor syns inte alls i sikte, förmodligen har det dött ifrån mig. Tråkigt, måste skaffa nytt som blommar allra tidigast, för så här kan jag inte ha det.

4 kommentarer:

Iréne JB sa...

Aha, där fick jag en idé. Är det i barnens rum jag ska ställa pelargonsticklingarna när jag fått ner dem i jorden. Så kan de sköta om dem. Eller så glömmer jag bort dem...

Jutis sa...

Det är viktigt det där med tidigblommande växter! Hos mig är det också för mycket snö i rabatterna ännu, för att de ska våga sticka sig upp, men snart så!

Anonym sa...

Hej Linda!
Vilken trevlig blogg du har! Vi skulle gärna vilja att du tipsade om Lisebergs Trädgårsmässa som arrangeras 6-8maj i år. Är Västsveriges största trädgårdsmässa med över 100 utställare. Det erbjuds allt från kurser i blomsterbindning och pilflätning till inspiration och goda råd av trädgårdsexperter.

Vill du ha bilder eller mer info maila mig gärna, johanna.olausson@liseberg.se

Maria sa...

Oj, vad det växer i dina fönster. Jag har klippt ner och göder nu de tre pelargonerna som överlevde vintern. Hoppas att de ska få raketfart snart....