fredag, december 10, 2010

Elmer 8 månader

Idag är Elmer åtta månader. Åtta månader!!! Och storebröderna är åtta månader äldre. Det är lättare med dem nu än för åtta månader sen, men absolut inte enkelt. De är inte lika ostyrsliga, de orkar mer (kan gå hela vägen till dagis... fast vagnen är rätt bra att ha med...), man kan prata med dem, man får svar och de förstår mycket mer. Jag tycker trotset har lugnat ner sig, men det är ju hopplöst när man har tider att passa eller om de är trötta.

Hur är Elmer nu vid åtta månader? Elmer är en otroligt fin bebis och det är jättemysigt att vara med honom. Han är nästan alltid på gott humör! Man behöver bara titta på honom så smäller han av världens leende. Dock har han blivit grinigare när man lämnar rummet. Han klappar på bordet och sträcker armarna. Han är mycket nyfiken och pillrig och har jättelånga armar. Vid varje tillfälle han kan så ställer han sig upp. Han går lite lätt längs med möbler och om man släpper honom kan han balansera några enstaka sekunder innan han sätter sig. Han klättrar upp i knät om man sitter på golvet. Han är jättesnabb på att kryp-åla, ibland kryper han på alla fyra, men oftast ålar han bara. Han är fortsatt mycket intresserad av sladdar och prylar och allt som brorsorna håller på med. När vi äter får han brödsmulor, puffar, majs och lite annat att pillra på och för ett par dagar sedan lärde han sig pincettgreppet. Fast han håller inte pincettgreppet hela vägen till munnen! Burkmat har vi gett upp så nu äter han gröt, bröstmjölk och lite plockmat. Han sover tre pass om dagen och somnar runt nio och sover rätt bra på natten. Sista veckan har han dock vaknat och varit hungrig typ vid två, annars har han en tid sovit till fem. Och efter en del bök somnat om till sju, halv åtta. Så var inte precis brorsorna vid samma ålder.

6 kommentarer:

Vikkan sa...

Men herre gud vad tiden har gått fort!

Vad stor Elmer blivit och vad duktig!

Vi måste ju bara träffas snart alltså. Kanske i mellandagarna?

Kram Vikkan

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Söt-Elmer, vad jag längtar efter att få träffa pojkarna snart igen! Ska ni inte komma upp när det är vinter?

Anngus sa...

Vilken underbar unge och så bra att han fått behålla sitt långa hår. Men det ryker kanske snart.

•lotta på solrum• sa...

så himla söt!

Anonym sa...

Hej! Grattis på åttamånadersdagen! Elmer ser ut som en liten Skalle-Per, Ronja rövardotters farfar med den frisyren, eller. Så söt han är. Puss på er alla, mamma

Anonym sa...

Grattis alla barna. Va söööta ni är! Kramizar Lisa