onsdag, oktober 13, 2010

Fler bilder från igår

De två sista bilderna i förra inlägget gillar jag jättemycket! Jag tog så många fler bilder som jag måste visa. Det är nämligen så att löven rasar i ett otäckt tempo så snart är det fina med oktober över!

Här är en närbild på diamantgräset. Jag var tvungen att kolla med bloggen... jag köpte den på Derome 2007! Den har levt en undanskymd tillvaro i en trång rabatt och det är först i år jag "ser" den!Ibland letar man de mest underliga vinklar... Den här kombinationen kan jag verkligen rekommendera! Lammöron under buxbom. Vad har ni runt era buxbom?Ormhasseln har tappat bladen, det får den gärna göra! Det var vackert med morgondagg på rododendron i motljus...Sommarblommorna blommar fortfarande finfint...Rosenskärorna levererar!Läste nånstans att alla kommer att skaffa rosenkvitten (trend)... mina kvitten får stanna på busken i år igen. Liksom vinbären (förutom dem som gått från hand till mun). Nån måtta får det vara. Vi är omringade av skog i norr och väster. Vackert. Jag har rensat rejält i buskpartiet mot cykelvägen och flyttat lite buskar, men är inte klar. Eget inlägg om detta en annan dag. Och hoppas hoppas hoppas, vi lyckas få bort presenningen och plåtarna till våren. Nu är jag evigt less på dem för jag får inga riktigt fina foton på baksidan!

3 kommentarer:

Iréne JB sa...

Blir alltid imponerad av hur mycket du hinner. Och ert hus verkar ligga väldigt fint. Skog ända in på tomten. Låter betydligt roligare än grannens garage som vi har som tomtgräns.
Är det så att det blir nya planteringsytor när pressenningarna och plåten kommer bort? Och då förhoppningsvis ogräsfria sådana antar jag.
Ha en fortsatt härlig oktober :)

Linda V sa...

Japp, nya ytor :-) Under presenningen tänker jag mig en stenkant längst ner och så perenner. Var inne på salvia och har köpt massor av frön, men det blir nog nåt tåligare (mindre känsligt för sniglar t ex) och sånt jag har: flocknäva och daggkåpa kanske.

Där plåtarna är hade jag tänkt några roliga träd som inte blir för höga. En stig och marktäckande rosenplister och lite olika vitbrokiga växter, vitkantad funkia och sånt.

Men nu är jag inne på gräsmatta och kanske plantera nåt fruktträd och placera vinbärsbuskarna här woodlanddrömmen kan jag ju ta när barnen är större. Nån nytta hoppas jag att plåtarna gjort för det var enormt med kirskål där innan!

Maria & Mollan sa...

Va fin din trädgård är tjejen!!! Så skoj o se lite bilder på sötnosarna också. Hoppas vi kan ses snart.
*kram*