tisdag, oktober 05, 2010

Fått en masssa gjort

Barnens farmor och hennes sambo är här och vi har jobbat på som bara den. Beskurit buskar, gått med trimmer, rensat undan ris och skräp, byggt stängsel och så har jag lagt nån timme på det bästa som finns: pula på i trädgården och dela och flytta växter lite som det faller sig. Ett snabbt inlägg nu, för nu vill jag ut igen!

Jag har grävt upp och flyttat irisen och sköldpaddörten till andra rabatter. Jag tyckte inte riktigt att höstsilveraxet kom fram. Sen har jag flyttat studentknappen till en annan rabatt (tycker inte de vita blommorna passade just här). Har spridit lammöron och fyllt på med astilbe och brunnäva.

Höstsilveraxet har börjat blomma! Fint tillsammans med blodtoppen. Men blodtoppen är crazy hög. Rudbeckian har blommat länge.Rabatten mot cykelvägen har jag tyckt varit ganska tråkigt och känt att jag borde gräva om. Gräva om en hel rabatt har jag inte tid med, men fylla på med växter kan man ju göra! Nu har jag fyllt på med: sköldpaddört, veronika, bolltistel, astilbe, höstsilverax, hosta, brunnäva och spansknäva. Sen har jag grävt upp gula irisar och samlat nedanför sköldpaddörten tillsammans med nävor. Det ser lite kalt ut kring benen på sköldpaddörten så jag hoppas nävorna tar sig. Vi får se hur det tar sig! Astern har inte börjat blomma än!Kärleksörten blommar som finast. Delade höstsilveraxet och planterade här bakom.Under thujan har jag planterat alunrot i kanten mot grusgången. Två små buskar med vitbrokig benved innanför och närmast stammen har jag satt flocknäva. Även lungört och plister har jag satt här. Vi får se hur det tar sig så får man ändra sen.I rabatten bortanför plattorna (som jag placerat på jorden) har jag också gjort lite ändringar. Tagit bort bolltisteln som inte trivdes, satt dit astilbe och flyttat gräset, samt planterat lammöron under buxbomen.

Det blev billigt. Har bara använt mig av växter som jag redan har förutom alunrot, benved och plister som jag köpt i reahyllan i somras. De har varit nedgrävda i en pallkrage så länge.

Det är väldigt vackert nu innan alla löven har fallit och perennerna vissnat.

4 kommentarer:

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad fint ni har det! Jag tycker gott KG kan få kallas farfar :-)

Anonym sa...

Fint...
Tycker som ovan.
Kram m-l

Northern Shade sa...

The garden section where you planted the Heuchera next to the Astilbe and Pulmonaria looks good. I added a number of new Heuchera this fall, since I have grown to love their pretty leaves even more.

Anngus sa...

Underbara färger i bilderna på Höstsilverax/blodtopp och på Rudbeckian. Fick en Rudbeckia av en arbetskamrat innan sommarlovet. Det kom aldrig några blommer, bra bladverk som till slut åts upp av sniglar.