lördag, november 12, 2005

Perennarabatten

Jag berättade att jag petat ner liljelökar i perennarabatten på baksidan. Här kommer några bilder på rabatten. Bilderna är tagna 25 september och då var det fortfarande en del som blommade. Nu är det några tappra astrar som fortfarande är blå. Ulleternellen är vit och ganska fin, men den håller på att vissna. Mossfloxen nere i vänstra hörnet (som hänger över kanten) har varit alldeles gul, men har tappat färgen nu.

Höstanemon.
Ulleternell.
Näva.

Planen för rabatten är bara att se och njuta den under nästa år. Lära mig vad växterna heter och ta bilder med jämna mellanrum, för att sen nästa sommar kanske ändra och flytta på växter. Jag är dock väldigt tveksam om jag lyckas vara så förståndig och metodisk. När jag arbetar i trädgården sker det mesta på ren impuls.

5 kommentarer:

Ola sa...

Du gör väl aldrig något baserat på impulser??? ;-)

Ser ut att finnas en del del att... eh... njuta av nästa år. Jag hoppas du hinner med att njuta, men det brukar vara lite dåligt med tid till sånt första året med nytt hus.

Linda sa...

Jag förstår inte vad du menar :-) Jo, jag tycker nog att jag redan njutit av trädgården en del. Jag gillar att arbeta med buskar och gräva och sånt (i alla fall hittills!). Och kaffe på altanen med varm höstsol. Jag har faktiskt unnat mig sånt! Men till nästa sommar ska vi fixa riktiga utemöbler så man inte behöver dra möblerna ut och in!

Kicki G sa...

Hej!
Kul att du bloggar! Men var bor du nu? Kan du inte mejla och berätta lite? kicki.gustafsson@op.se som vanligt.

My sa...

Kolla in de här snygga bänkarna för trädgården!!

http://www.countrycasual.com/family.cfm/cid/1/fid/6401

Linda sa...

En liknande bänk har jag sett på Sommartorpet. Kolla!
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=37140&a=102257