lördag, september 21, 2013

Trädgårdsinspiration för småbarnsföräldrar

Jag kommer att hålla en föreläsning för Kungsbacka trädgårdsvänner på mån 30 sep. Väldigt kul och spännande! Det vore roligt om några bloggläsare ville komma. Vallda församlingshem ligger precis utanför Kungsbacka, se karta här. Så det gäller ju såklart att du har möjlighet att ta dig dit!

Jag har några biljetter som ni kan vinna! Två läsare kommer att få två biljetter var. Gör så här:

1. Skriv en kommentar på detta inlägg och svara på frågan:
Välj ett favoritinlägg från Lindas trädgårdsblogg och motivera kort ditt val!
2. För att dubblera din chans att vinna så lägg upp bilden för föreläsningen på din blogg.

Tack för att du ville vara med i tävlingen! En vinnare utses på fredag 28 september.

Så här står det i programmet om föreläsningen:
Att vara småbarnsförälder och samtidigt hinna med sitt eget trädgårdsintresse kan verka som en omöjlig ekvation. Det finns inte längre samma tid att pyssla, men nu behöver vi veta vilka växter som är robusta, lättskötta och giftfria. Kanske upplevs trädgårdens växtkraft plötsligt som mer av en förbannelse?
Linda som skapat en underbar villaträdgård fick tre små killar i rask takt, och vet ett och annat om att balansera familjeliv och trädgård. Genom småbarnsåren har hon använt trädgårdstankarna, växterna och det enkla påtandet med jord som andningshål i en intensiv vardag. Insikten har kommit att trädgården måste passa familjens behov. Om den tilltalar barnen, så finns förutsättningarna att njuta tiden där tillsammans. Linda berättar om växter och lösningar som passar barnen, vad man kan göra tillsammans under säsongen och delar frikostigt med sig av misstagen som man inte behöver göra. Vi blir påminda om att det är omöjligt att hålla ordning i alla hörn. Man kanske har ork att hålla fint på en liten yta, och där kan man njuta av en vacker blomma eller ett gott bär.
”Jag försöker skala ner till det viktigaste för att trädgården ska må bra, och resten görs bara om jag har tid och lust !
 
Tid: Måndag 30 september kl 19.oo-ca 21.00
Plats: Vallda församlingshem
Förfrågningar: Linda Vikgren, linda@vikgren.com
Pris: 50 kr för medlemmar i Kungsbacka Trädgårdsvänner, 100 kr för icke medlemmar. Betalning görs på plats
Övrigt: Titta gärna in på Lindas trädgårdsblogg http://lindastradgard.blogspot.se
Arrangör: Familjesektionen Fröna

3 kommentarer:

mormor Hannele på Hisingen sa...

Härligt, vi har ett paradis för barnbarnen med all frukt, bär och klätterträd :)

Hannele på Hisingen sa...

dessutom massa (?) asfalt för tre-hjulingar och annat :)

Jo sa...

Det låter väldigt intressant. Jag har massa olika ostrukturerade tankar om barnvänlig trädgård så jag lyssnar gärna på en föreläsning om ämnet!
Mitt favoritinlägg hos dig är detta: http://lindastradgard.blogspot.se/2011/07/hemma-da.html

Det är mitt favoritinlägg dels på grund av att min favorit kompostlimpan är med, men också för de fina bilderna på pojkarna med grönsakerna! Och köksträdgård överlag kan man ju inte få för mycket av! :)