tisdag, november 22, 2011

En ny entré växer fram

Nedredelen av vår tomt, nere vid garaget, har varit jordhög, ogräs och elände sedan vi startade garagebygget för ett par år sedan (läs pre twins). Vi har knappt kunnat gå genom denna delen av "trädgården" då det varit geggigt och trapplöst.

I september när svärmor och KG var här gjorde vi ett ryck, åkte och köpte grus och grusade gången samt köpte virke och byggde en provisorisk trapp. Den kommer förmodligen vara provisorisk i flera år, men i alla fall. Nu kan vi gå genom trädgården i vinter!

Jag köpte ju några träd i höst, så dvärgsyrenen fick flytta. Den fick plats här vid trappen och jag har nu en vision om två likadana som får följa grusgången...

Jag fick brokig benved och ett stort buxbomklot (ej i bild) av en granne som skulle dränera. Wow, kan bli bra! Ett steg närmre en anständig entré. Kanske vi lyckas få det mesta i ordning nästa säsong? Det skulle kunna vara en målsättning.

Ser ni att Magnolian är full av knoppar?

9 kommentarer:

Kort och Gott - Nillas Trädgård sa...

Det är alltså inte bara min magnolia som är full av knoppar. Jag trodde att våran hade fått spelet, men det ska alltså vara så?
Ha en fin dag!

Iréne JB sa...

Har sett tendens till knoppar på min Magnolia också. Brukar det vara så? och Fixar de vinten?

Ika sa...

Spännande, får komma o kolla till våren kanske.

TrädgårdsPrinsessan sa...

Visst är det skönt när man äntligen hinner med att få lite gjort! Även om det kan kännas som att det finns mycket kvar, så är det viktigt att som du glädjas åt det som blir gjort istället :-) Låter som att det kommer se riktigt fint ut med de nya växterna till våren, ser fram emot fortsättningen!

/Annika

Maria sa...

Skönt ändå att ta det lite pö om pö. Förstår ju det jag att det inte är lätt att hinna allt med alla barnen.

Sara i Nygård sa...

Vilken härlig trädgård du har, och bra blogg!! Kul att hitta!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Kul att man har nåt att pyssla med ;)

Anonym sa...

En god jul o gott nytt år önskar jag er hela fam. Julkramar Lisa o min lilla kisse Sigrid.

Ingela sa...

Ser fram emot nya härliga trädgårdsbilder när våren gör sin framfart. Medan man väntar får man låta sig inspireras genom trädgårdstidningar och frökataloger.
Ett gott nytt år på dig Linda önskar vi i Svenljunga!