lördag, november 05, 2011

En dag att spara

Den här dagen vill jag spara i minnesarkivet, den har varit toppen. Och hur ska jag nånsin minnas nåt om jag inte bloggar om det? När vi vaknade på morgonen märkte man direkt att det inte var en vanlig grå, blöt novemberdag. Nej. Solen tittade fram, det var ingen vind och vad ska man göra? Jag och grabbarna åkte till havet.

För en utböling som jag, känns havet sorgligt nog väldigt oåtkomligt. Det är så många hus i vägen och smala små vägar som det står "privat" på. Men det finns ett säkert kort. Amundön. En rejäl parkering, dvs lätt för oss att åka dit. Och sen är det 100% naturupplevelse.

När jag varit där tidigare har vi alltid gått norra sidan bort till stränderna, men idag gick vi naturstigen på sydöstra sidan ön. Det var en fin promenad genom ekhagar och alkärr. Bitvis följer man en klippvägg, där stora ekar växer tätt intill. Fin klättring både i träden och på väggen!

När vi kom fram till havet lämnade vi Elmers vagn vid stranden och klättrade upp på en klippa och fikade.

Sen gick vi ner och kände på vattnet, smakade på vattnet (jo, det var salt), tittade på maneter, samlade strandfynd och kastade stenar.
Det var alldeles lugnt på havet, solen skymtade bakom en tunn slöja med moln, det var inte särskilt kallt, pojkarna var på topphumör, inte ett gnäll, inget trots behövde jag höra eller uppleva Topp helt enkelt. Vi hade gärna gått runt ön, norrut, men det var inte barnvagnvänligt. Vi fortsatte naturstigen en bit, men någon vi mötte sa att vi inte kom runt den vägen, så jag vågade inte gå så långt innan vi vände och tog samma väg tillbaka. Då passade vi på att klättra...
Vi tog ett extra fika på en klippavsats (kall korv... hade hoppats på att hitta en grillplats, vet ej om det finns?), flera meter över stigen.
Vi hittade en elefant i skogen.
Ni som känner till kusten mellan Göteborg och Kungsbacka får gärna tipsa om fler fina strandpromenader och utflykter vi kan göra i vinter. Vi måste bli bättre på att åka till havet!

Senast vi var till Amundön var det 2008 och grabbarna var ett halvår.
Jag hittade en fin sida om naturen på Amundön på denna webbplats. Vi skulle ha tagit våra kikare med oss, för vi såg en hel del sjöfågel på havet.

Vi får se vad vi hittar på i morgon!

PS. Jag hade bara mobilen med mig, därav bildkvaliteten.

10 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Hej där! Det är härligt med utflykter och speciellt vid ett lungt hav. Amundön är jättefint! Var ofta där och badade när tjejerna var små - fint vatten och härliga stränder.
Hoppas ni får en lika skön söndag ♥

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Så härligt, önskar att jag varit med :-)

Anonym sa...

Vilken härlig dag. Och härliga bilder. Inte dumt med fika o korv vid havet. Killarna var säkert trötta efter denna upplevelse. Visst är det en elefant. Tack för fina bilder ni delar med er. Kram Lisa.

Anngus sa...

Jag älskar Amundön. Var där mycket som barn och även nu med mina egna barn. Snorkling ute vid klipporna är oslagbart.

Fina bilder trots mobilen.

Lena sa...

Kul! Vi har klättrat i samma träd! :)

Sillvik/Lilleby på Hisingen är också en fin upplevelse - och funkar med barnvagn också.

Ika sa...

Mmmm mycket privata vägar är det och bilar gillas verkligen inte här.
Vallda/Lerkil kan jag tipsa om men jag är verkligen dålig på att besöka havet själv och då är jag ändå härifrån.

Maria Hägg sa...

Hej Linda,

jag fick en bok i present för några år sedan som jag hade mycket glädje av när jag bodde i Göteborg.

Göteborgs promenad guide

jag hittade en blogg som går igenom alla promenaderna http://promenadguide.blogspot.com/
kan vara kul att se vad de skriver om de olika ställena, så kan man välja ut de godaste av de goda! :)

Trevlig helg!
Vänliga hälsningar
Maria

TrädgårdsPrinsessan sa...

Ser underbart ut med er havsutflykt och barnen verkar stortrivas :-)

Ha en fin söndag!
Annika

Cika sa...

Vilken härlig utflykt! Det finns ju så mycket aktiviteter för barnen ute i naturen! Så färgranna och härliga kläder dina barn har : ) Många färgsprakande höstbilder på din blogg!
/Cika

"Infing" sa...

Många underbara bilder på en minnesvärd dag!

Kramar Carina