lördag, oktober 22, 2011

Grå dag

Alla pojkarna somnade och jag borde gå ut och höststäda trädgården, men jag är i stället inne och eldar i vedspisen och fastnade i Blogger. Nu har jag testat Dynamic Views ett tag och tycker att Blogger får fixa en del grejer innan jag går tillbaka. Man kunde inte anpassa särskilt mycket och det har inte stöd för gadgets än. Tog en ny mall och fick snabbfixa en header. Kanske det kommer en ny snart (så här kommer det inte se ut länge till), eller inte (saker brukar dra ut på tiden), men jag är inte så nöjd med skärpan i bilden. Jag får ingen skärpa i bilderna längre. Fel bakom spakarna, smuts på linsen eller vad. Gillar typsnittet, men passar det? Här kommer några bilder från trädgården idag.

Klätterhortensian är alldeles gul och min konstrottingstol är full i löv.
Här är en vy jag hoppas mycket på... Lönnarna ska växa till sig, liksom rododendron. Jag har planterat marktäckare i form av flocknäva, dock tror jag de kommer växa sig för stora. Får nog ändra... Sen undrar jag om den vänstra lönnen ska få några höstfärger, vill minnas att den var knallröd när jag köpte den förra hösten. Den högra är röd hela säsongen.
Jag är riktigt nöjd med höstfärgen på mitt nya körsbärsträd, Prunus 'Accolade'. Den lyser verkligen upp mot skogen som inte är så färgrik just nu. Påminnelse: måste stötta upp trädet.
Undrar hur länge mina buxbom klarar sig från buxbomsvampen? Jag tycker de ser gröna och fina ut fortfarande.

9 kommentarer:

karin sa...

Vilken fin header! Den ska du inte byta i första taget! Jag provade ju också den där dynamic views mallen för det var så fint att kunna göra kollage av alla bilder :-) men det irriterar mig att alla länkar är borta. Samtidigt vill jag gärna ha någon mall där bilderna kan vara lite bredare, som i dynamic views.
Vad fina färger ni har nu, här kom det snöglopp idag så det är så gott som inga löv kvar på träden.

Linda V sa...

Men nu går det ha större bilder!

Marina sa...

Den översta bilden är verkligen höstmysig.

Kram!

En trädgård på gång. sa...

Åååå jag älskar hösten. Ännu mer efter att ha sett dina bilder! // Anna

Lotta 8`) sa...

Jag har inte testat dynamic views, får läsa på lite och se om det är något att ha.
Skönt att läsa att fler har svårt för skärpan på bilder utomhus, gissar att det är brist på ljus och inte koll på inställningarna här hos mig :)
Du har härliga höstfärger i trädgården! Jag tittade ut för en stund sedan och just nu är klätterhortensians nästan självlysande, gula blad häftiga!
Annars är det lite trist nu..... tycker jag, hoppas på uppehåll så jag kan gå ut en sväng och få lite luft.
Ha en skön söndag :)

Lena sa...

Snygg header! :) Hela alltet känns fräscht!

Jag håller på att bli tokig på min dynamic design - dels för att länkarna är borta och dels för att den visar inte texten i sin helhet - även om den får plats. Grrr.

Ika sa...

Härliga höstfärger du har just nu. Dina buxbomklot hade en jätte fin form Du är noga med klippningen förstår jag.

Louise sa...

Vad fin din blogg har blivit och vilka fina bilder!

kram louise

viagra online sa...

Kanske det kommer en ny snart (så här kommer det inte se ut länge till), eller inte (saker brukar dra ut på tiden), men jag är inte så nöjd med skärpan i bilden.