söndag, juli 31, 2011

Blåbärsstigen

Jag har bara hittat ett moget blåbär på blåbärsstigen. Hoppas det blir lite att plocka snart. Annars har vi ju blåbärsskogen intill. Men kan man äta blåbär i skogen? Det var ju såna farhågor om det i vintras. Det har varit väldigt tyst om dvärgbandmasken, säkert ett bra tecken, men bäst att kolla upp vad som gäller. Jag klickade till Statens veterinärmedicinska anstalt och läser att endast tre av 2985 undersökta rävar burit smittan. En i samma område som den första hittades, en från Sörmland och en från Dalarna. De har även undersökt avföring från oavmaskade hundar som äter sork och även undersökt sork, utan att hitta smittan. De bedömer att risken för människor att smittas är mycket låg. Skönt. Ut och plocka alltså.

Marktäckarna längs blåbärsstigen har växt sig täta. Lungörten kommer jag nog att få rensa, så tät har den blivit! Flocknävan har lite kvar. Här är en bild från andra hållet. Under katsuran har jag satt daggkåpa och den känns lite spretig. Det blir nog bättre nästa år. Övre delen där det växer astilbe uteblev effekten för rådjuren gillade tydligen dem. Annat som rådjuren gillat är den vitkantade hostan som var så fin tidigare i sommar.Rådjuret har även fejat sig på enen. Jag satte en kaprifol under och den är också väldigt skadad. Men tack och lov har inte rådjuren rört mina nysatta träd!

9 kommentarer:

Iréne JB sa...

Så härlig blåbärsstigen ser ut! Vi bor relativt nära där en av rävarna hittades, Norrköping är ju inte så långt från Sörmlandsgränsen, men vi plockar blåbär och äter. Åt paj senast i fredags och när lilla E plockar blir det nästan lika många i munnen som i hinken. Men visst tänker jag på det ibland.

Anngus sa...

Det har verkligen lummat till sig men synd på hostan. Det kommer bli en underbar stig att vandra på

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Du kanske måste sätta nåt skydd på trädstammen, sånt där som man har på vintern mot sorken... Vad fin blåbärsstig, när vi var till Dödlars i onsdags plockade Ylva och hennes dotter en massa blåbär där i skogen.

Blomsterflickan sa...

Hej hej, ville bara säga att du har en jättefin blogg och att det gör mig lycklig i själen att läsa och se ett sånt engagemang för trädgård och natur. Keep up the good work!

Ingela på fröst sa...

Vad kul att hitta din blogg och att du skriver mer än bara om trädgård... ibland får jag dåligt samvete för att jag har så mycket annat att skriva om, som t ex mitt blåbärsäventyr här om dagen.

Nu ska jag spana in fler bilder i dina inlägg. /Ingela på Fröst

Ika sa...

Vilka elaka rådjur du har. Det värsta som hänt här är att en trädkapare har varit i farten.

Monica sa...

Oj vad det var länge sen jag var här! Kul att se att din blogg finns kvar också. Nu får den hänga med på dagliga bloggvandringen igen. Du har alltid så fina foton!
Min har ju legat nere ett par år pga sjukdom men jag är igång igen.

hälsningar

Monica

Linda V sa...

Tack för era fina kommentarer!

Monica: Jag kommer ihåg! Vad är adressen till din blogg?

viagra online sa...

Jag gillar att besöka platser som denna "orsakar är så lugnt och vackert, fortsätt gärna att dela platser gillar det här och hålla det goda arbetet.