lördag, juli 02, 2011

Rosenfest på Trädgårdsföreningen

Pojkarna har sommarlov och vi gör utflykter tillsammans. Det blir på killarnas villkor, men när Solrum tipsade om Rosenfesten på Trädgårdsföreningen kände jag att jag bara måste dit. På killarnas villkor naturligtvis. Hade ingen förhoppning att se allt jag skulle vilja, men det är så härligt att komma dit och bara insupa lite atmosfär.

Vi tog tåget dit. Pojkarna har inte åkt pendeln sen tvillingvagnstiden... ja före Elmer. Det kan de knappast ha minnen av.


Det var lite spännande, men vilka guldkillar dom kan vara. Jag brukar klaga på att de är så ostyrsliga, men bannemig om inte de har skärpt upp sig. Vi hade några incidenter under utflykten (inga rymningar) men på det stora hela gick utflykten jättebra.

Det blommade som tokigt där inne.Killarna var med på noterna och sniffade ros. Det var mycket annat att titta på också... fontäner till exempel. Sigge hittade en pion som han gillade och klättrade upp på en stenmur för att kunna lukta ordentligt. Inte så jättemycket doft, men den var otroligt vacker.Det var svårt att slita dem från Trädgårdsamatörernas trädgård. Jag tror inte det är okej att klättra i rododendron, så detta var en av "incidenterna". De gillade inte att bli avbrutna! Men mysigt var det där under buskarna! Här blommade redan astilben.Hur var det med Elmer då? Jo han ville mest smita från vagnen. Jag släppte förstås lös honom ibland, men då hade jag inte riktigt ro att fota...! Tänk att jag en gång haft två såna här ettåringar att ta hand om!En annan "incident" var strax efter då de ryckte strån från kantväxterna i nya rosenplanteringen och började leka pirater. De stod på den här stenen och viftade och ropade "pijater, pijater". Strax intill var det nåt slags kulturellt uppträdande och massor av folk. Nåja. Jag hann fascineras av salviorna här. Så fantastiska. När man kollade och såg dem i djupled alla färgnyanser så såg det nästan konstgjort ut. Urläckert i alla fall.I gamla fjärilshuset var det pysselverkstad för barn! Hon som höll i det bloggar och har skrivit en bok, Pyssla tillsammans. Den hade jag gärna bläddrat i, men det fanns det ingen tid till. Hugo hade kunnat hålla på bra länge till, medan Sigge var nöjd efter att han pysslat slut på häftklamrarna.Hugo gjorde en krona som han gick omkring med, men när jag tog fram kameran så var det färdighaft. Det var helt omöjligt att få en bild! Sigges krona blev ihophäftad och platt, men lika nöjd var han för det. Sen gick vi och köpte glass och lekte på lekplatsen innan det var dags att slita sig (alltid ett kritiskt moment!) och ta sig till tåget och åka hem!


Jag kan verkligen rekommendera ett besök till Trädgårdsföreningen i sommar. Planteringarna är jättejättefina!

5 kommentarer:

timjanoakleja sa...

Låter verkligen som fullt upp! Men skönt att det gick bra, inga allvarliga incidenter och du fick sett en del i alla fall! :-) Trädgårdsföreningen brukar alltid vara fin, får försöka ta mig dit i sommar.

Kram

Lena sa...

Visst är det kul när du funkar att få med sig hela högen på lite kulturella evenemang! Lite incidenter får man räkna med :)

•lotta på solrum• sa...

härligt att det funkade så bra för både stora och små!

Ika sa...

Hade varit väldigt trevligt att kommit dit. Jag är nöjd bara jag får min sambo i lugn o ro utan att bygga. Det är semester för mig.

viagra online sa...

De gillade inte att bli avbrutna! Men mysigt var det där under buskarna! Här blommade redan astilben.