torsdag, juni 23, 2011

Ska jag lyckas med tomaterna i år?

Mina tomatodlingar har väl gått sisådär genom åren. Jag har valt tomater som ska kunna stå ute, men skörden har varit sorglig. Jag gissar att jag varit mindre noga med näringen. Och så behöver nog tomaterna ännu bättre läge med mindre drag och mer sol och värme än jag har gett dem. I år testar jag med drivhus med gamla fönster! Mot garagets västersida är det nog varmt och gott på eftermiddagarna! Kanske för lite sol, men jag testar.Temperaturen lär öka någon grad, samtidigt som det inte blir för varmt och instängt. Plus att det kan regna på dem så jag behöver inte passa med vattning hela tiden.

Ett fönster har jag satt i köksträdgården. Där är det söderläge med sol fram till eftermiddagen. Förutom tomater testar jag physalis, paprika och chili bakom fönstrena. Vi får se hur trångt det blir.Jag hittade solstolarna på loppis igår för 35 kr. Mycket softare att sitta på än sittgruppen som var där innan (som färgade av sig på kläderna!) (ännu en sak på att göralistan).

Jag hittade jätteverbenor för 39 kr på den stora handelsträdgården. Toppen. Jag köpte tre stycken. En hamnade på "limpan" (mitt i bilden ovan), en i kruka och en grävde jag ner vid vattentunnan. Foto kommer när det blommar. I en av krukorna har jag satt chokladblomma och jätteverbena. Jag kunde inte motstå detta dvärgäppelträd, köpte för ett par veckor sen. Det har äntligen kommit i jorden. Tunnan saknar botten, hoppas den klarar sig över vintern på denna plats. Grämer mig något att den hamnade för nära pilstaketet, får se om jag åtgärdar detta.
Det börjar lumma till sig i köksträdgården. Potatisen är överdrivet hög. Vi (fick hjälp!) har satt dem lite trångt. Och kanske de inte får tillräckligt ljus.Jordärtskockorna växer frodigt och fint, till synes helt oberörda av sniglarna.

5 kommentarer:

•lotta på solrum• sa...

avundsjuk på solstolarna. så fina! smart med alla fönster.
tips!
jag köpte (hoppas jag) samma busk-tomat som förra året. ställer dom i en kruka med mest kögödsel och lite jord.
fick massvis av tomater förra året och man behöver inte tjuva dom och hålla på. "totem" hette sorten.
har fått några tomater redan på den...

http://solrum2.blogspot.com/search/label/%C3%A4tbart

Anonym sa...

Så fint det har blivit!
Ha en bra midsommar, kram mlj

Anonym sa...

Jag lägger på kompostjord i botten. Kojord och sist höns gödsel. Sedan har jag planterat mina tomater. Har inget växthus. Bara en solvägg. Får alltid massor med tomater. Har busktomater, ekotomater, svartatomater, 5 olika plantor. Har stora krukor. Och plantorna blir stora o buskiga. Har massor av gröna tomater redan. Och hoppas på en god skörd i år också. Ha fin midsommar. Kramar Lisa i Örebro.

Anngus sa...

Verbenan, är det den högsmala i mitten? Mina frösådda är bara 10 cm höga, inga jättar än i alla fall

Magnus från Inredningsbloggar.com sa...

Kul att du fortfarande uppdaterar denna fantastiska blogg Linda!

Vi länkar dig självklart fortfarande.