måndag, juni 06, 2011

Några projekt


Här är några av de projekt vi har att bita i den närmaste tiden.

Södergaveln:Sen fortsätter det runt hörnet fram till ytterdörren. Vi har dräneringsrör här, så vi måste på med massa vanligt grus, sen ett bärlager och sen fingruset (natursingel 8-16 kör vi med).

Norrgaveln:
Här tenderar det att samlas en massa bråte (betongplattor, jordsäckar, skottkärran, pirran, redskap mm. Vi tänkte försöka snygga till det, grusa och bygga ett plank.) Vi har flyttat en lagerhägg som stod här på mitten, närmre husknuten (syns ej i bild). Sen tänkte vi sätta en rododendron också, för att dölja lite mera. Bild en annan gång.

Slänten på baksidan:Jag drog bort presenningen som legat på slänten för ett par veckor sen (kanske var det lite överilat). Vi har grävt ett dike (för hand, ej med minigrävarn!) och behöver nu åka och köpa bärlagergrus och stora stenar som vi ska lägga som en liten stödmur. Och sen plantera. Det blir rätt mycket lika perenner som vi redan har i perennrabatten på baksidan (iris, flocknäva, daggkåpa) och sen har jag en massa salvior i en pallkrage som vill ut i rabatterna.

Nedredelen:
Här är det lite svårt att se. Men först och främst grävde vi ur för grusgång (till höger i bild) och trapp (som ej syns). Sen har vi grävt ur en kant från slänten så man kan sätta en stödmur av stora stenar. Av jorden som vi grävt upp har vi lagt ut på den lutande gräsmattan, så den numera är platt, så det numera är en platå. Vi flyttade även lite buskar och perenner för att frilägga slänten, så vi kan täcka den med nåt ljustätt material så blir den mer lättgrävd den dagen det är dags att ta itu med den.

2 kommentarer:

Ika sa...

Kommer jag känna igen mig om jag kommer på fika i slutet av sommaren?

viagra online sa...

Tack för din insikt för denna metod fantastisk historia, detta är den typ av funktion som fortsätter jag dock hela dagen. Jag har länge sökt runt för din webbsida efter jag lärt mig om dem från en kamrat och blev glad när jag kunde komma över det precis efter att ha bläddrat en stund.